You are here
Home > Novosti > Pobjednici Hacknite.hr 2.0: Upoznajmo Tim gospoda

Pobjednici Hacknite.hr 2.0: Upoznajmo Tim gospoda

“Čestitke svim timovima koji su sudjelovali i zahvala ekipi koja je omogućila ovo natjecanje. Kao mentor osjećam veliki ponos prema svojim učenicima. Pokazali su rezultat truda, znanja i ambicija. Oni motiviraju da zajedno pomičemo granice i stvaramo nove uspjehe. Hvala im. Zahvalan sam na omogućenoj prilici.”

Mentor Mirko Jambrošić

Upoznajmo najuspješnije srednjoškolce, pobjednike drugog izdanja CTF natjecanja Hacknite.hr. Ovim natjecanjem proširuje se svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

Tim gospoda dolaze iz Tehničke škole Čakovec. Škola je prijavila pet timova (gospoda, Trčk1 (5. mjesto), Binarni bumbari (11. mjesto), Doberman (20. mjesto), 10k Balls (34. mjesto)) koje su vodili mentori profesori Mirko Jamboršić i Valerija Poljanec.

Tko su Marko, Ivan, Erik, Filip i Karlo?

Marko Borković (18)

“Dolazim iz Čakovca i pohađam četvrti razred Tehničke škole Čakovec. Programiranje i računala su mi najveća strast još od osnovne škole. U slobodno vrijeme volim igrati video igre, gledati serije, te učiti o raznim tehnologijama i programskim jezicima. Najbolje poznajem python, C++ i C#, a svakodnevno radim na proširivanju svog znanja. Naročito me zanima područje računalne sigurnosti, s obzirom da zahtijeva kreativno razmišljanje i dobro poznavanje tehnologija. Planiram nastaviti školovanje u smjeru računalstva i usavršavati svoje vještine u području računalne sigurnosti.”

Ivan Cimerman (18)

“Živim u Nedelišću te pohađam 4. razred Tehničke škole u Čakovcu. Nekad sam igrao košarku, ali trenutno većinu svojega vremena provodim za računalom. Volim programirati i učiti o tehnologiji – zato sam i upisao za računalnog tehničara. Osim što računalo koristim za programiranje koje učimo u školi i rješavanje domaćih zadaća, često sam istražujem neke dodatne teme, a nerijetko se i zabavljam. Kroz koju godinu bih se želio baviti kibernetičkom sigurnošću jer vjerujem da će budućnost biti usmjerena na tehnologiju i svijet pun umjetne inteligencije.”

Erik Kranjec (18)

“Dolazim iz Goričana i četvrti sam razred Tehničke škole Čakovec, smjera tehničar za računalstvo. Od malih nogu volim sport, videoigre, računala i tehnologiju. Nogomet igram gotovo cijeli život, a u srednjoj školi posebno su me zainteresirali nutricionizam, atletika i bodybuilding. Svoje programersko putovanje započeo sam u petom razredu osnovne škole, kada nas je profesor iz informatike pitao želimo li naučiti kako programirati igrice. Odgovor je naravno bio da, i sljedećih pet godina sam učio razvijati igre. To me dovelo do tehničara za računalstva u tšč-u, gdje sam, zahvaljujući izvrsnim profesorima, proširio svoje znanje, viziju i ambicije na daleko veći nivo. Volio bih završiti FER, a nakon toga…tko zna?”

Filip Novak (17)

“Učenik sam četvrtog razreda smjera tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi Čakovec. Živim u Čakovcu. U slobodno vrijeme najviše volim igrati računalne igre i proučavati kako ih programirati. Od malena se bavim različitim sportovima, a trenutno treniram odbojku. Također učim svirati gitaru. U budućnosti se želim baviti programiranjem i izraditi neku svoju hit igru. Na Hacknite natjecanju mi se sviđaju zanimljivi i izazovni zadaci. Zabavno je timski tražiti rješenja. Bilo bi dobro povećati svijest o kibernetičkoj sigurnosti putem raznih reklama i radionica na kojima bi se prezentirali konkretni slučajevi kibernetičkog hakiranja i mjere zaštite. Drago mi je što sam se natjecao na Hacknite-u i stekao nova iskustva i znanja, i naravno presretan sam što smo osvojili prvo mjesto.”

Karlo Vlah (18)

“Dolazim iz Svete Marije, pohađam 4. razred srednje škole, smjer tehničar za računalstvo u Tehničkoj školi Čakovec. Bavim se nogometom, biciklizmom i programiranjem. Volim slušati glazbu i gledati filmove. Od malih sam nogu volio provoditi vrijeme gledajući starijeg brata kako igra videoigre. Oduvijek sam znao da se želim baviti računalima, te mi odabir smjera srednje škole nije bio problem. Tu sam se upoznao s programiranjem i novim prijateljima. Planiram nastaviti školovanje u smjeru računarstva i kad završim i prođe neko vrijeme otvoriti svoju tvrtku.”

Top
More in Novosti
Što učiniti ako su vam ukradeni podaci o kreditnoj kartici ili bankovni podaci?

Pravovremeno i ispravno reagiranje prilikom uočavanja sumnjivih transakcija na bankovnom računu ili neobičnih troškova spašava vas od većeg financijskog gubitka...

Close