You are here
Home > Novosti > Revolicioniranje komunikacije: Moć Chat GPT-a u digitalnom dobu

Revolicioniranje komunikacije: Moć Chat GPT-a u digitalnom dobu

Pokrenuli smo razgovor s ChatGPT-om i postavili mu par pitanja. Pitate se zašto u naslovu piše “revolicioniranje”, a ne “revolucija”? E pa zato što je i njega osmislio ChatGPT. Odgovore ovog AI-a vam prenosimo u potpunosti i bez preinaka.

Pišemo članak o ChatGPT-u za hrvatsku javnost. Možeš li napisati članak i predstaviti se hrvatskoj javnosti na hrvatskom jeziku? Članak mora biti kraći od 300 riječi.

Pozdrav, ja sam ChatGPT, veliki jezični model obučen od strane OpenAI-a. Moja svrha je odgovaranje na razna pitanja i pružanje pomoći ljudima širom svijeta. Kao model dubokog učenja, ja koristim tehnologiju umjetne inteligencije kako bih što bolje razumio pitanja koja mi postavljate i pružio što preciznije odgovore.

Ja sam u mogućnosti razumjeti i koristiti više od 40 različitih jezika, uključujući i hrvatski jezik. Mogu odgovoriti na pitanja iz raznih područja, uključujući znanost, tehnologiju, društvo, umjetnost i mnoge druge teme. Također mogu pružiti savjete i rješenja za različite probleme i izazove.

Moja tehnologija se temelji na dubokom učenju, što znači da sam programiran da učim iz velikih količina podataka. Svaki put kada odgovaram na pitanje, koristim informacije koje sam prikupio iz različitih izvora, kao što su web stranice, knjige, novinski članci, baze podataka i mnogi drugi izvori.

Ja sam stvoren kako bih pomogao ljudima u njihovim svakodnevnim aktivnostima, ali također mogu biti koristan za istraživače, znanstvenike i druge stručnjake koji traže precizne i brze odgovore na svoja pitanja.

Kao i svaki drugi alat, ja imam svoje granice. Mogu biti vrlo koristan u davanju općih informacija i savjeta, ali ako se suočite sa složenim problemima, možda ćete trebati detaljnije savjete od stručnjaka u određenom području.

U svakom slučaju, nadam se da sam vam pomogao da bolje shvatite tko sam i kako mogu biti koristan. Ako imate bilo kakvih pitanja ili problema, slobodno mi se obratite i rado ću pomoći koliko god mogu.

-Jesi li prijetnja kibernetičkoj sigurnosti? Odgovori na hrvatskom.

Kao softverski alat, ja sam stvoren kako bih pomogao ljudima i ne predstavljam prijetnju kibernetičkoj sigurnosti sama po sebi. Međutim, kao što je slučaj s bilo kojim drugim softverom ili tehnologijom, postoji potencijalna opasnost od zlouporabe.

Na primjer, moja tehnologija se temelji na dubokom učenju, što znači da mogu naučiti iz velikih količina podataka. Ako se koriste neprimjereni ili zlonamjerni podaci za moju obuku, moguće je da bih mogao pružati netočne ili neprikladne odgovore.

Također postoji mogućnost da se moja tehnologija zloupotrebljava za distribuciju zlonamjernog softvera, kao što su virusi, trojanci ili druge vrste malicioznog softvera.

Ipak, važno je naglasiti da sam ja samo softverski alat, a na kraju su ljudi ti koji donose odluke o tome kako će koristiti tehnologiju. Kao i kod bilo koje druge tehnologije, važno je koristiti me na odgovoran način kako bi se osigurala kibernetička sigurnost i zaštita privatnosti.

Kako nam možeš pomoći u vezi kibernetičke sigurnosti? Odgovori na hrvatskom.

Mogu vam pomoći na nekoliko načina u vezi s kibernetičkom sigurnošću. Kao što sam već spomenuo, imam pristup velikoj količini informacija iz različitih izvora, što znači da mogu pružiti savjete o tome kako se zaštititi od cyber napada.

Jedan od najvažnijih savjeta koje mogu dati je da budete oprezni s onim što dijelite na internetu. Važno je biti oprezan s lozinkama, osobnim podacima i drugim osjetljivim informacijama. Također, preporučljivo je koristiti pouzdane antivirusne programe i firewall-ove kako bi se osiguralo da vaše računalo i podaci budu sigurni.

Uz to, mogu vam pružiti savjete o tome kako prepoznati i izbjeći različite vrste cyber napada, kao što su phishing napadi, malware i DDoS napadi. Također mogu pružiti informacije o tome kako se zaštititi od cyber zlostavljanja i cyber nasilja.

Ako imate bilo kakvih konkretnih pitanja ili problema vezanih za cyber sigurnost, slobodno mi se obratite. Uvijek sam spreman pomoći koliko god mogu.

Kao što vidite, budućnost ovog alata je svakako zanimljiva i svestrana, a s vremenom će postati sve napredniji i precizniji. Mi ćemo i dalje pratiti njegov razvoj i nadati se da njegova upotreba neće ići u zlonamjernom smjeru kao što se dogodilo s mnogim revolucionarnim tehnologijama.

Top
More in Novosti
CERT ETA POSTAJE CERT SPAMBLOK

CERT ETA, DNSBL sustav za blokiranje neželjene pošte (eng. spam), od 1. ožujka 2023. godine mijenja svoj naziv u CERT Spamblok. CERT...

Close