You are here
Home > Novosti > Svjetski dan sigurnosnih kopija ili World back-up day

Svjetski dan sigurnosnih kopija ili World back-up day

Vrijednost podataka veća je od vrijednosti uređaja!

Svake godine 31. ožujka ističemo važnost stvaranja rezervnih kopija svojih podataka i prisjećamo se osjećaja, gubitaka i stresa koje su nam uzrokovale situacije u kojima smo izgubili najdraže obiteljske fotografije, diplomske radove, kontakte ili važne dokumente u digitalnom obliku.

Nije se dogodilo samo vama!

Sigurnosna kopija omogućava vam povrat podataka u situacijama kada vam je uređaj na kojem se podaci nalaze izgubljen, oštećen ili ukraden. Ako ste postali žrtva zlonamjernog ransomware sadržaja i napadač vam je uspješno šifrirao vaše datoteke vi sa smiješkom odgovarate na ucjene zlonamjernika jer su vaši podaci sigurni na drugoj lokaciji..

Danas postoje brojne mogućnosti čuvanja sigurnosnih kopija u oblaku i niste ograničeni samo na kopije koje se nalaze na vašem poslužitelju ili nekom drugom uređaju već su vam podaci dostupni i u vašem rezerviranom i zaštićenom oblaku.

Predlažemo korištenje 3-2-1 strategije za izradu sigurnosnih kopija:

„Izradi najmanje tri kopije podataka, od čega su dvije pohranjene na istoj lokaciji, ali na različitim uređajima, a jedna na skroz drugoj lokaciji.“

Top
More in Novosti
Kibernetička sigurnost – Vijeće EU usvojilo zaključke o strategiji EU za kibernetičku sigurnost

Vijeće EU usvojilo je 22. ožujka 2021. godine zaključke o EU Strategiji kibernetičke sigurnosti za digitalno desetljeće. Ovu strategiju predstavili...

Close