You are here
Home > Novosti > ZoomIn4PinkHats – promicanje vještina kibernetičke sigurnosti među ženama u obrazovanju

ZoomIn4PinkHats – promicanje vještina kibernetičke sigurnosti među ženama u obrazovanju

CARNET – Sektor Nacionalni CERT provodi projekt pod nazivom “ZoomIn4PinkHats – ZI4PH”. Projekt je financiran kroz GÉANT Innovation Programme 2024. u trajanju od 6 mjeseci (01.svibnja – 31.listopada 2024).  

Cilj projekta je promicanje vještina kibernetičke sigurnosti među ženama zaposlenim u obrazovanju, odnosno osnaživanje nastavnica kako bi provodile aktivnosti vezane uz kibernetičku sigurnost među učenicima, educirajući ih kroz radionice o različitim temama kibernetičke sigurnosti i potičući stvaranje zajednice učenja i razmjene znanja i vještina.  

U projekt su uključene nastavnice i učenice iz škola diljem Republike Hrvatske, a neke od sudionica su mentorice Hacknite CTF natjecanja za srednjoškolce. Nastavnice će imati priliku kroz projekt sudjelovati u radionicama gdje će biti upoznate s društvenim i tehničkim aspektima kibernetičke sigurnosti te zadacima s prijašnjih CTF natjecanja te izrađivati projektne zadatke sa svojim učenicama koji će biti predstavljeni na završnom događaju u listopadu. 

Kibernetička sigurnost je područje u kojem nedostaje sve više stručnjaka, a tek svaki četvrti stručnjak je žena. Cilj projekta je također kroz istraživanje prepoznati interes i poznavanje područja kibernetičke sigurnosti među učenicama i nastavnicama, odnosno razloge nezainteresiranosti i nepoznavanja istog. Ovim putem pozivamo sve nastavnice I njihove učenice da se priključe istraživanju kroz kratak upitnik: 

Upitnik za nastavnice: https://forms.gle/5AJfpTn26hxgpyKV9  

Upitnik za učenice: https://forms.gle/esLwPPkmCkRuEDsA7  

Top
More in Novosti
Policija upozorava građane: Lažni e-mailovi kruže mrežom

Policija: Upozorenje o zlonamjernoj elektroničkoj pošti Danas, 14. lipnja, Policijska uprava krapinsko-zagorska zaprimila je više prijava poduzeća koji su na svoje...

Close