You are here
Home > Novosti > Treća sreća za mlade sigurnjake – Hacknit3

Treća sreća za mlade sigurnjake – Hacknit3

Pokažite svoje znanje i vještine u području kibernetičke sigurnosti u trećem izdanju CTF natjecanja – Hacknit3 namijenjenom srednjoškolskim timovima!

Natjecanje će se provoditi od 14. listopada (20:00 sati) – petak do 16. listopada (20:00 sati) – nedjelja 2022. godine, a pristupiti mu mogu samo prijavljeni timovi (ukupno šest osoba – prijavitelj i pet članova tima) s dobivenim korisničkim podacima za pristup natjecanju.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj uz mentorstvo svojih profesora kao Prijavitelja timova.

Natjecanje u obliku CTF-a (Capture the Flag) namijenjeno je srednjoškolskim timovima. Natjecanjem se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

Novost ove godine je da će Hacknit3 natjecanje biti namijenjeno za kvalifikacijski proces izbora članova tima za European Cyber Security Challenge – ECSC natjecanje koje će se održati u listopadu 2023. godine u Norveškoj.

Za sudjelovanje u nagradnom natjecanju potrebno je, tijekom prijavnog razdoblja za nagradno natjecanje (od 03. listopada do zaključno 12. listopada 2022.), pristupiti prijavnom obrascu Organizatora u kojem prijavitelj navodi nazive članova svojih timova (prijavitelj i pet članova tima – ukupno šest osoba) uz originalan i kreativan naziv svog tima. Za sudjelovanje u nagradnom natjecanju potrebno je:

  • posjetiti web stranicu cert.hr i ispuniti prijavni obrazac za svoj tim
  • upoznati se s Pravilima natjecanja
  • popuniti sva polja obrasca za prijavu istinitim osobnim i kontakt podacima
  • prihvatiti Pravila postavljanjem kvačice na polje “Potvrđujem da sam upoznat/a i suglasan/na s pravilima ovog natjecanja”
  • prihvatiti GDPR suglasnost opisanu na stranicama cert.hr i carnet.hr

Pravilnik natjecanja s više detalja možeš pročitati ovdje, a sva dodatna pitanja možete postaviti slanjem upita na adresu elektroničke pošte ecsm@cert[.]hr!

Prijave su otvorene od 03. do 12. listopada 2022. godine: PRIJAVA TIMA

Top
More in Novosti
Odbrojavanje do 10. godišnjice obilježavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti

Inicijativa Europski mjesec kibernetičke sigurnosti navršava 10 godina! Agencija Europske unije za kibernetičku sigurnost (ENISA) u partnerstvu s Europskom komisijom...

Close