Nacionalni CERT

Dokumenti

Subscribe to Dokumenti | Nacionalni CERT
Pretraži dokumente
i / ili
Kategorija:
Tehnike napada
Ocjena:
0,00
(glasova: 0)

U području informacijske sigurnosti postoji velik fokus na to kako zaštititi računalne sustave ili kako fizički zaštititi organizaciju – no najslabija karika u lancu sigurnosti često je ljudski faktor. Socijalni inženjering je, najjvednostavnije rečeno, prevara. Postupak kojim se metu nagovara da napadaču da informaciju ili učini nešto što ta osoba nikada ne bi napravila kada bi ju se otvoreno pitalo.

11.12.2017
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
0,00
(glasova: 0)

U dokumentu se donosi pregled rada IP adresa, DNS-a, sigurnosnih problema vezanih uz DNS te DNSSEC-a, sigurnosne nadogradnja DNS-a čija je svrha upravo sprečavanje bilo kakvog lažiranja DNS odgovora.

13.11.2017
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
4,67
(glasova: 3)

U 2016. godini Nacionalni je CERT provodio proaktivne i reaktivne mjere s ciljem smanjenja rizika od pojave sigurnosnih incidenta i umanjenja štete u slučaju njihovog nastanka, te razvijao suradnju s institucijama unutar i izvan Republike Hrvatske. Aktivnosti Nacionalnog CERT-a u 2016. godini nalaze se u dokumentu.

19.04.2017
Kategorija:
Zlonamjerni programi
Ocjena:
4,25
(glasova: 4)

U ovom je dokumentu dan kratak pregled ransomwarea, povijest njegovog razvoja, najčešći načini njegovog funkcioniranja, ukratko su opisane njegove vrste i njegove specifičnosti te načini zaštite i akcije koje se preporučuju u slučaju zaraze računala. Na kraju je dokumenta ukratko prikazan  ekonomski aspekt ransomwarea u kontekstu cyber-kriminala.

07.02.2017
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
3,62
(glasova: 229)

Brošura "Sigurnije na internetu" je vodič za računalne laike koji pomaže prepoznati opasnosti i aktivno se zaštititi. Pokriva najpopularnije usluge, kao što su društvene mreže (Facebook) i dijeljenje datoteka (BitTorrent), a posebno se fokusira na izbjegavanje prijevara te zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.

21.11.2016

Pages