Nacionalni CERT

Dokumenti

Subscribe to Dokumenti | Nacionalni CERT
Pretraži dokumente
i / ili
Kategorija:
Zlonamjerni programi
Ocjena:
5,00
(glasova: 2)

U ovom je dokumentu dan kratak pregled ransomwarea, povijest njegovog razvoja, najčešći načini njegovog funkcioniranja, ukratko su opisane njegove vrste i njegove specifičnosti te načini zaštite i akcije koje se preporučuju u slučaju zaraze računala. Na kraju je dokumenta ukratko prikazan  ekonomski aspekt ransomwarea u kontekstu cyber-kriminala.

07.02.2017
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
3,62
(glasova: 224)

Brošura "Sigurnije na internetu" je vodič za računalne laike koji pomaže prepoznati opasnosti i aktivno se zaštititi. Pokriva najpopularnije usluge, kao što su društvene mreže (Facebook) i dijeljenje datoteka (BitTorrent), a posebno se fokusira na izbjegavanje prijevara te zaštitu privatnih i osjetljivih podataka.

21.11.2016
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
4,33
(glasova: 3)

U 2015. Godini Nacinalni CERT je poduzimao proaktivne i reaktivne usluge kako bi se smanjio rizik od pojave sigurnosnog incidenta i umanjila šteta pri nastupanju istog. Izvještaj daje detaljniji pregled o aktivnostima Nacionalnog CERT-a u 2015. godini.

07.05.2016
Kategorija:
Općeniti sigurnosni dokumenti
Ocjena:
3,00
(glasova: 4)

Dokument opisuje načine obrane protiv botneta, ciljeve, korištenu infrastrukturu te komunikaciju i razmjenu podataka između partnera na projektu Advanced Cyber Defense Centre. Opisan je dizajn eksperimenta i provedena testiranja u sklopu testiranja funkcionalnosti i mogućnosti senzora razvijenih u projektu. Također, dan je pregled doprinosa i uloga CARNeta u projektu.

07.01.2015
Kategorija:
Metode za povećanje sigurnosti
Ocjena:
3,80
(glasova: 10)

Rad opisuje sustav CROFlux, čija je namjena prepoznavanje malicioznih fast flux domena. U radu je dan pregled područja i sličnih istraživanja u domeni pasivne DNS replikacije i detekcije flux domena. Također, prikazani su rezultati dobiveni implementiranim sustavom u sklopu ACDC projekta. Rad je na engleskom jeziku i prezentiran je na znanstvenom skupu MIPRO 2014 u Opatiji.

19.12.2014

Pages