You are here
Home > Naše aktivnosti > Europski mjesec kibernetičke sigurnosti > Europski mjesec kibernetičke sigurnosti 2021.

Kampanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti 2021. godine okupila je europske sudionike u borbi protiv kibernetičkih prijetnji pod motom „Think Before U Click“  (Razmisli prije nego klikneš). Kampanju je koordinirala Agencija Europske unije za kibernetičku sigurnost (ENISA), a podržali su je Europska komisija, Europol, Europska središnja banka, države članice EU-a, zemlje Europske udruge za slobodnu trgovinu (EFTA) i više od 300 partnera iz javnog i privatnog sektora.

Kampanja se bavila sigurnosnim pitanjima koja se pojavljuju s digitalizacijom svakodnevnog života, COVID-19 pandemijom. Kampanja se bavila s dvije teme. U sklopu prve teme, „Biti cyber siguran kod kuće“, građanima su predstavljeni savjeti o tome kako ostati cyber siguran prilikom obavljanja transakcije na mreži, komuniciranja, rada ili učenja na mreži od kuće. Druga tema nazvana „Prva pomoć“ pruža smjernice o tome što učiniti u slučaju kibernetičkog napada.

Na jednom mjestu vam donosimo sažetak članaka iz kampanje s poveznicama na kojima možete pročitati više savjeta te pogledati edukativne video i slikovne materijale iz kampanje.

Top