You are here
Home > GPG4WIN – GnuPG za Windows

Instalacija gpg4win

S web stranice https://www.gpg4win.org potrebno je preuzeti posljednju inačicu alata Gpg4Win.
Navedena poveznica i upute namijenjene su instalaciji na računalima s Windows operacijskim sustavom.

U slučaju da planirate koristiti enkripciju i dekripciju unutar Microsoft outlook aplikacije savjetujemo da ne mijenjati datoteku u koju će se instalirati Gpg4win.

Kreiranje para ključeva unutar Kleopatre

Nakon instalacije potrebno je pokrenuti alat “Kleopatra”. Pri prvom pokretanju program će ponuditi kreiranje novog para PGP ključeva. Novi par ključeva također je moguće kreirati iz glavnog izbornika odabirom opcije File > New OpenPGP Key Pair > Create a new OpenPGP key Pair. U skočni prozor potrebno je unijeti ime i prezime te e-mail adresu koja će se vezati uz ključ te nakon odabira opcije “ok”.

Javni ključ potrebno je izvesti pomoću opcije File > Export te je izvezeni javni ključ potrebno objaviti na jednom od servera: keyserver.ubuntu.com ili keys.openpgp.org.

Podatke o fingerprint-u svog ključa možete pronaći u Kleopatri na kartici “Certificates” (desnim klikom na certifikat i odabirom opcije “Details” iz padajućeg izbornika).

Savjetujemo da napravite kopiju Vaših PGP ključeva na mediju odvojenom od računala kako biste ih mogli ponovno uvesti u alat Kleopatra.

Top