You are here
Home > Alati > Sparse 0.4.2

Sparse 0.4.2

  • Operativni sustavi: W, U, L, O
  • Kategorija: VUL

Sparse programski paket je semantički parser, tj. sučelje koje se koristi za provjeru, odnosno parsiranje većine ANSI C, kao i mnogih GCC ekstenzija, a sadrži i određene dodatke, kao što je statički analizator (također poznat pod nazivom „sparse“). Sparse biblioteka osigurava niz informacija (bilješki), koje služe kao objašnjenja semantičkih pravila o tipovima, adresnom prostoru na koji pokazuju pokazivači, zaključavanju funkcija i sl. Najnovija je inačica 0.4.1, a namijenjen je Linux operacijskim sustavima. Parsiranje se obavlja u pet faza: „tokenizacija“ (grupiranje u leksičke jedinke), preprocesiranje, semantičko parsiranje, evaluacija tipova te proširenje funkcija i pojednostavljenje stabla.
Sam alat nije kompliciran te se njegovo korištenje svodi na jednostavno pokretanje testa, koji nakon završetka testiranja generira ispis pogrešaka (u datoteku i na terminal) pronađenih u testiranoj datoteci. Upute za pokretanje postojećih testova (koji se nalaze u direktoriju validation) i pisanje vlastitih testova, nalaze se u datoteci Documentation/test-suite. Svim korisnicima preporuča se čitanje tih uputa, za lakše snalaženje u radu s alatom.

Kjučne riječiparsing
Top
More in Alati
AVG Anti-Virus 9.0

AVG Antivirus (Free Edition) je besplatni antivirusni program namijenjen zaštiti osobnih računala od virusa i drugih malicioznih programa. Kombiniranjem različitih...

Close