You are here
Home > Arhiva > Cisco ASA

Cisco ASA

Cisco Adaptive Security Appliance serije 5500 (ili jednostavnije Cisco ASA) je modularna platforma koja u svom radu koristi niz sigurnosnih funkcionalnosti, kao što su vatrozid ili IPS sustav, pružajući poboljšane operativne mogućnosti provođenja i administriranja sigurnosne politike pojedine tvrtke ili organizacije. Uređaj je nastao s namjerom da se ugradi zaštita na razini infrastrukture pojedine LAN mreže proširenjem zaštite s razine mreže (na razini paketa) na razinu pojedinih programa i sadržaja koji se mrežom razmjenjuje.
Cisco ASA može osigurati nadzor prometa koji uključuje i pregled mreže i sadržaja, čime se zaustavljaju i potencijalne prijetnje (kao što su crvi, zlonamjerni programi, itd.) te štite svi važniji aplikacijski protokoli, servisi, krajnji korisnici te lokalna mreža općenito.
U ovom je dokumentu opisan povijesni razvoj Cisco ASA uređaja, pojedini modeli koje je moguće nabaviti na tržištu zajedno s opisom osnovnih funkcionalnosti. Nadalje, korisnici u dokumentu mogu pronaći informacije o tome na koji se način uređaj konfigurira te koje su sigurnosne ranjivosti uočene kod ovakve opreme.

 

CCERT-PUBDOC-2009-03-258

Top
More in Arhiva
TLS protokol

Korisnici Internet usluga rijetko vode računa o sigurnosti informacija koje stalno razmjenjuju preko mreže ili pohranjuju/dohvaćaju s poslužitelja. Dosta podataka...

Close