You are here
Home > Arhiva > Ranjivosti Adobe Flash tehnologije

Ranjivosti Adobe Flash tehnologije

HTML je standardizirani opisni jezik koji se koristi za stvaranje statičkih web stranica, što znači da su tekst i slike koje se koriste smješteni uvijek na istom položaju. Međutim, ovaj protokol ne podržava dinamičke stranice koje sadrže pokretne tekstove niti animaciju. Tu na scenu stupa Flash platforma.
Adobe Flash je tehnologija koja uključuje niz programskih alata koji se koriste prilikom izrade dinamičkih sadržaja. Moguće ju je koristiti za razvijanje i prikaz sadržaja na različitim razinama – od osnovnih animiranih crteža pa sve do interaktivnih web stranica koje uključuju prikaz video sadržaja, igrice, oglase, itd.
Ovaj dokument donosi detaljan opis spomenute tehnologije, od njezina nastanka, preko alata koji se koriste za izradu Flash dokumenata pa sve do programa koji omogućuju pregled ove vrste sadržaja.
Budući da se radi o tehnologiji koju na svojim računalima primjenjuje većina korisnika Interneta, vrlo je česta meta napadača koji žele, iskorištavajući pojedine propuste, zaobići postavljena sigurnosna ograničenja te doći u posjed osjetljivih korisničkih podataka. U tekstu su iz tog razloga opisane metode i načini zaštite koje korisnici, ali i programeri, mogu primijeniti kako bi tome stali na kraj.

 

CCERT-PUBDOC-2009-05-264

Top
More in Arhiva
S/MIME standard

S/MIME je IETF standard koji definira zaštitu elektroničkih poruka, a uključuje enkripciju sadržaja i digitalno potpisivanje. Riječ je o elementu...

Close