You are here
Home > Arhiva > Pregled sigurnosti bežičnih mreža

Pregled sigurnosti bežičnih mreža

Sigurnost bežičnih računalnih mreža je područje u kojemu se dosta toga brzo mijenja. Početni standard za zaštitu mreže, WEP, se vrlo brzo pokazao potpuno neučinkovitim. Sa današnjim prosječnim prijenosnim računalom i odgovarajućim softverom moguće ju probiti tu zaštitu u par minuta. Kako bi se ispravili nedostatci WEP standarda stvoren je novi standard, WPA, odnosno WPA2 kao konačni oblik specifikacije. Sa naprednijim kriptografskim metodama poput EAP-a i Radius protokola pokušalo se stvoriti protokol koji je u potpunosti otporan na napade koji su se pokazali uspješni nad WEP standardnom.

Povodom objave sigurnosnog propusta u WPA2  standardu zaštite bežičnih mreža, poznatim pod nazivom rupa 196 (eng. Hole 196), odlučili smo napraviti pregled sigurnosti bežičnih računalnih mreža sa naglaskom na trenutno aktualne WPA/WPA2 standarde te zatim proučiti stupanj sigurnosti koji pružaju i mogućnosti napada na navedene standarde.

 

NCERT-PUBDOC-2010-12-001_0

Top
More in Arhiva
Pregled sigurnosti bežičnih mreža

Sigurnost bežičnih računalnih mreža je područje u kojemu se dosta toga brzo mijenja. Početni standard za zaštitu mreže, WEP, se...

Close