You are here
Home > Arhiva > Malware na društvenim mrežama – primjer Koobface-a

Malware na društvenim mrežama – primjer Koobface-a

Društvene mreže korisnicima omogućuju komunikaciju i dijeljenje različitih multimedijskih sadržaja (fotografije, video zapisi…). Koristi od njih imaju i poslovne organizacije. Promidžbene poruke na društvenim mrežama donose veliku zaradu, a poslovne organizacije mogu izraditi vlastiti profil te se približiti svojim klijentima. U zadnjih nekoliko godina društvene mreže bilježe gotovo eksponencijalan rast broja korisnika. Nažalost, sa sve većim rastom društvenih mreža raste i broj kriminalaca koji u njima vide priliku za brzu zaradu.
Ovaj rad istražuje pojavu zlonamjernih programa na društvenim mrežama. Opisani su motivi autora zlonamjernih programa. Svim korisnicima društvenih mreža predložene su smjernice za zaštitu i sigurnu komunikaciju s drugim korisnicma. Prikazana je tehnička analiza Koobfacea – poznatnog primjerka zlonamjernog koda koji se širi društvenim mrežama.

 

NCERT-PUBDOC-2010-12-320

Top
More in Arhiva
Malware na društvenim mrežama – primjer Koobface-a

Društvene mreže korisnicima omogućuju komunikaciju i dijeljenje različitih multimedijskih sadržaja (fotografije, video zapisi…). Koristi od njih imaju i poslovne organizacije....

Close