You are here
Home > Alati > FUU (Fast Universal Unpacker)

FUU (Fast Universal Unpacker)

  • Operativni sustavi: W
  • Kategorija: FOR

FUU (Faster Universal Unpacker) je grafički alat za Windows operacijski sustav koji omogućuje dekompresiju i dekripciju izvršnih datoteka zaštičenih različitim programima kao što su UPX, ASPack, FSG, ACProtect i sl. Budući da veliki broj zlonamjernih programa koristi upravo takve zaštite ovaj alat može biti iznimno koristan u njihovoj analizi. On omogućuje jednostavno i brzo ukidanje programske zaštite, te osobi koja provodi analizu dopušta da se usredotoči na važnije zadatke analize.

Alat ima jednostavno sučelje u kojem je dovoljno odabrati izvršnu datoteku koja mora biti dekriptirana. Osim datoteke, potrebno je odabrati i vrstu zaštite te jednostavno pritisnuti gumb za dekriptiranje. Alat će prikazati napredak i podatak o tome da li je zaštita uspješno dekriptirana.

FUU podržava i dodatne mogućnosti u vidu proširivih dodataka. Svatko može razviti dodatak za ovaj alat, a sam alat dolazi s nekoliko ugrađenih dodataka. Oni su:
 

  • Detect OEP – Dodatak koji omogućuje ispis memorijske adrese ulaze točke programa
  • Detect Crypto Signatures – Dodatak koji omogućuje detekciju poznatih kriptografskih algoritama unutar izvršne datoteke
  • Identify Packer – Dodatak koji omogućuje identifikaciju programa korištenog za zaštitu
  • Generic Unpacker – Dodatak koji će pokušati ukloniti zaštitu na generički način (bez poznavanja vrste zaštite).

 

Kjučne riječiupx
Top
More in Alati
BitDefender Free Edition

BitDefenderovi proizvodi trenutno su jedni od najpopularnijih komercijalnih Antivirusnih rješenja na tržištu, no od nedavno pojavila se i besplatna verzija...

Close