You are here
Home > Arhiva > Najčešće web ranjivosti

Najčešće web ranjivosti

Ako na web i web aplikacije pogledamo sa stajališta sigurnosti brzo dolazimo do zaključka da one predstavljaju još jedan potencijalni ulaz u poslovnu organizaciju za zlonamjerne napadače. Danas je to uistinu tako – sigurnosni problemi vezani uz web aplikacije najčešći su sigurnosni problemi u svijetu računalne sigurnosti. Osim raširenosti weba, razlog za takvu situaciju je i njegov ubrzan razvoj. Manje iskusni programeri brzo mogu razviti složene web aplikacije koje rijetko prolaze opsežna testiranja budući da je funkcionalnost uvijek ispred sigurnosti. S druge strane, svaka ranjivost u web aplikaciji može napadačima omogućiti zaobilaženje i najsloženijih mehanizama zaštite koji su implementirani na mreži ili na samom web poslužitelju.

Ovaj dokument namijenjen je kao pomoć svim web programerima koji nemaju puno iskustva sa sigurnošću. U njemu su prikazane najčešće i najopasnije web ranjivosti i savjeti kako ih izbjeći. Osim ranjivosti, prikazani su i općeniti savjeti o sigurnosti.

 

NCERT-PUBDOC-2011-03-325

Top
More in Arhiva
Najčešće web ranjivosti

Ako na web i web aplikacije pogledamo sa stajališta sigurnosti, brzo dolazimo do zaključka da one predstavljaju još jedan potencijalni...

Close