You are here
Home > Novosti > Petnaest godina CARNetovog CERT-a

Petnaest godina CARNetovog CERT-a

Datum objave novosti2011-07-19

Na današnji dan prije petnaest godina u okviru Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet uspostavljen je CARNetov CERT (Computer Emergency Response Team). Cilj uspostave CARNetovog CERT-a, kao i CERT-ova u drugim zemljama, bio je prikupljanje podataka o računalno-sigurnosnim incidentima i njihovu rješavanju surađujući s mjerodavnim institucijama u Republici Hrvatskoj te podizanju svijesti društva o važnosti računalne sigurnosti u cjelini. U to doba CARNetov CERT je bio jedino središte za računalnu sigurnost u Hrvatskoj, tj. obavljao je poslove vezane uz sigurnost na Internetu, ne samo za sve svoje korisnike već i za sve korisnike u Republici Hrvatskoj.
Uz otkrivanje i rješavanje sigurnosnih incidenata, CARNetov CERT prikuplja i distribuira sigurnosne savjete, preporuča sigurnosne alate, educira i informira korisnike i ustanove unutar hrvatske akademske i istraživačke zajednice. Uspostavom CARNetovog CERT-a akademska zajednica je dobila mjesto od povjerenja na području sigurnosti računalnih mreža i sustava.

Top
More in Novosti
Poboljšana sigurnost Hotmail servisa

Microsoft je izdao nekoliko novih sigurnosnih značajki popularnog web servisa elektroničke pošte Hotmail. Nove značajke olakšavaju prijavu sumnjivih i hakiranih...

Close