You are here
Home > Arhiva > Nove sigurnosne mjere web preglednika

Nove sigurnosne mjere web preglednika

U svijetu računalne sigurnosti, najčešći su sigurnosni problemi vezani uz web stranice. Svaka organizacija koja imalo drži do sebe, posjeduje web stranicu kojom se prezentira na Internetu. Međutim, upravo ta web stranica može biti „rupa“ koju napadač može iskoristiti za dobivanje pristupa informacijskom sustavu organizacije. Web ranjivosti su opasne najviše zbog činjenice da se njihovim korištenjem zaobilaze mrežne zaštite kao što su vatrozidovi jer ih oni ne mogu otkriti.
Kao što je svima poznato, web stranicama se pristupa putem web preglednika. Upravo su oni mjesto na kojem se mogu uvesti određene sigurnosne provjere, odnosno implementirati tehnologije koje mogu spriječiti dio napada. Zajedno s izlaskom novih inačica najpopularnijih web preglednika, Mozille Firefox (inačice 4) i Microsoftovog Internet Explorera (inačice 9), predstavljeno je i nekoliko značajnih sigurnosnih mogućnosti.

 

NCERT-PUBDOC-2011-08-330

Top
More in Arhiva
Nove sigurnosne mjere web preglednika

U svijetu računalne sigurnosti, najčešći su sigurnosni problemi vezani uz web stranice. Svaka organizacija koja imalo drži do sebe, posjeduje...

Close