You are here
Home > Novosti > Mjesec dana Epsilona!

Mjesec dana Epsilona!

Datum objave novosti2021-02-15

Prije mjesec dana ugasili smo uslugu slanja preporuka koja se nalazila na adresi https://www.cert.hr/preporuke/ i pokrenuli uslugu CERT Epsilon https://epsilon.cert.hr/ koja se temelji na CVE (Common Vulnerabilities and Exposures) https://cve.mitre.org/cve/ servisu.

CERT Epsilon je repozitorij definicija javno objavljenih računalno-sigurnosnih ranjivosti. CVE obavijest sastoji se od identifikacijskog broja, opisa i najmanje jedne javne reference.

Usluzi CERT Epsilon pristupa se putem web sučelja. Namijenjena je svim korisnicima, posebno onima koji rade u području kibernetičke sigurnosti. Na jednom mjestu nudi sažete informacije o poznatim ranjivostima proizvođača i proizvoda, a koristeći pretplatu korisnici dobivaju obavijesti prema predefiniranim kriterijima na svoju adresu elektroničke pošte. Usluga se temelji na javnoj usluzi CIRCL-a (Computer Incident Response Center Luxembourg). Korisnicima omogućava pretraživanje javno poznatih podataka o računalno-sigurnosnim ranjivostima softvera i hardvera.

Više o usluzi na https://epsilon.cert.hr/terms-of-use


CERT Epsilon omogućuje korisnicima da filtriraju ranjivosti prema CVSS oznaci (engl. Common Vulnerability Scoring System), prema operacijskom sustavu, prema CVE oznaci te prema nizu ostalih parametara koji omogućava krojenje vlastitog popisa sigurnosnih preporuka.

Također, korisniku detaljni pregled ranjivosti nudi prikaz CVE oznake, CVSS oznake s dodatnim parametrima, kratak opis ranjivosti, popis referenci, opis pristupa, učinka te datuma ažuriranja i inicijalne objave ranjivosti.
Nadamo se da ste prepoznali vrijednost ove usluge i pretplatili se za primanje pravovremenih informacija o mogućim ranjivostima vaših uređaja, programa i aplikacija.

Vaša povratna informacija o funkcionalnosti, korisnosti i mogućim greškama je uvijek dobrodošla te vas molimo da vaše savjete, komentare ili pritužbe pošaljete porukom e-pošte na adrese CARNET-ova Nacionalnog CERT-a .

Top
More in Novosti
Novosti oko zlonamjernog sadržaja Emotet

CARNET-ov Nacionalni CERT je od nizozemskih kolega primio podatke o potencijalno kompromitiranim podacima koji su prikupljeni u zajedničkoj akciji policijskih...

Close