You are here
Home > Novosti > Preuzmite novu brošuru

Preuzmite novu brošuru

Datum objave novosti2013-04-30

U subotu 27. travnja kao prilog Večernjem listu distribuirana je CARNetova brošura pod nazivom Opasnosti Facebooka. Brošuru je izradio CARNetov Odjel za Nacionalni CERT. Riječ je o brošuri namijenjenoj novijim korisnicima Facebooka kao i onima koji su slabije informirani o potencijalnim opasnostima.

Facebook kao najveća društvena mreža na Internetu u godinama svojeg postojanja stvorila je cijeli sustav umrežavanja ne samo njezinih korisnika, nego i oglašivača, medija te svih onih organizacija koje reklamiraju neke svoje proizvode i djelatnosti. Nažalost, i zlonamjerni korisnici su uvidjeli da im Facebook može poslužiti kao platforma za svoje zlonamjerne aktivnosti.

Društvene mreže im omogućuju brzo širenje zlonamjernog sadržaja, a pritom osiguravaju određenu vjerodostojnost jer korisnici vjeruju svojim prijateljima. Napadači za širenje tog sadržaja koriste cijeli niz različitih metoda, a u ovoj brošuri možete vidjeti kako izgledaju najčešći oblici sigurnosnih prijetnji na Facebooku.

 

Elektronička (PDF) inačice brošure dostupna je ovdje.

Top
More in Novosti
Otkrivena ranjivost u Viber aplikaciji za mobilne uređaje

Sigurnosna tvrtka Bkav iz Kalifornije, objavila je otkriće sigurnosnog propusta u komunikacijskoj aplikaciji za mobilne uređaje, Viber. Propust napadaču omogućava...

Close