You are here
Home > Novosti > Microsoft proglasio Windows 7 zastarjelim

Microsoft proglasio Windows 7 zastarjelim

Izvor: zdnet.com
Datum objave novosti2017-01-17

Microsoft je službeno objavio kako će 14. siječnja 2020. godine prestati s podrškom za operativni sustav Windows 7 te je upozorio korisnike kako će nakon isteka navedenog roka sigurnosna podrška biti ukinuta te će razina prijetnje prema uređajima koji se navedenim operativnim sustavom služe postati značajno viša.

Nakon što rok dan za prelazak na noviju inačicu prođe, korisnici će se moći prijaviti za uslugu Microsoft Custom Support Agreement koja za dodatnu novčanu naknadu pruža uslugu podrške starijim inačicama operativnih sustava Windows.

Međutim, prema riječima predstavnika tvrtke Microsoft, Windows 7 zastarjeli je operativni sustav te će služenje njime povećati moguće izdatke za popravljanje štete uzrokovane malverom koji nije u mogućnosti probiti zaštitu ugrađenu u noviju inačicu operativnog sustava, Windows 10. Markus Nitschke, voditelj odjela Windows u njemačkoj podružnici tvrtke Microsoft, ističe kako Windows 7 ne zadovoljava visoke sigurnosne zahtjeve moderne tehnologije te navodi kako još od izlaska operativnog sustava Windows XP Microsoft nastoji potaknuti tvrtke da prijeđu na novije inačice radi povišenja razinu sigurnosti.

Iako je prelazak s operativnog sustava Windows 7 na novije inačice manje zahtjevan, nego što je bio s Windows XP-a, Microsoft upozorava tvrtke da što prije prijeđu na noviju inačicu naglašavajući kako će se, u slučaju da to ne učine u navedenom roku, suočiti s nizom sigurnosnih prijetnji.

Top
More in Novosti
Neutrino malver širi se putem scam poruka

Stručnjaci za cyber sigurnost iz tvrtke Malwarebytes otkrili su novu vrstu e-mail scam prijetnje koja koristi Neutrino malver. Scam poruka...

Close