You are here
Home > Novosti > Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta

Datum objave novosti2017-02-07

Danas se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Stručnjaci iz Nacionalnog CERT-a održali su webinar pod nazivom “Socijalni inženjering – čovjek kao najveća ranjivost sustava”. U webinaru je bilo riječi o vještini socijalnog inženjeringa s naglaskom na prepoznavanju mogućnosti što ih socijalni inženjering nosi u okviru svakodnevnog života, ali i u okviru sigurnosti na internetu. Snimka webinara dostupna je na sljedećoj poveznici: 

https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/11626

Osim toga, objavljen je dokument “Ransomware – plati za svoje podatke“ u kojem možete pronaći informacije o trenutno najraširenijem malveru koji šifrira korisničke podatke. U dokumentu je dan kratak pregled ransomwarea, povijest njegovog razvoja, najčešći načini njegovog funkcioniranja, ukratko su opisane njegove vrste i njegove specifičnosti te načini zaštite i akcije koje se preporučuju u slučaju zaraze računala. Na kraju je dan kratak osvrt na isplativost ransomwarea kao cyber-kriminala. Dokument možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.cert.hr/sites/default/files/NCERT-PUBDOC-2017-2-346_0.pdf

Top
More in Novosti
Datoteke zaštićene DRM-om mogu otkriti korisnika Tor preglednika

Sigurnosni stručnjaci iz tima Hacker House navode kako preuzimanje i otvaranje zaraženih Windows datoteka zaštićenih DRM-om (engl. Digital Rights Management)...

Close