You are here
Home > Novosti > Godišnji izvještaj rada Nacionalnog CERT-a

Godišnji izvještaj rada Nacionalnog CERT-a

Izvor: cert.hr
Datum objave novosti2017-04-19

Objavljen je godišnji izvještaj o aktivnostima Nacionalnog CERT-a u 2016. godini u kojem je dan pregled sigurnosti na Internetu u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

U 2016. godini Nacionalni CERT, odjel Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, nastavio je svoju proaktivnu i reaktivnu ulogu kako bi se smanjio rizik od pojave sigurnosnih incidenta i umanjila šteta pri njihovom nastupanju. Nastavio je razvijati suradnju s institucijama izvan RH kao što su drugi CERT timovi i institucijama EU-a i NATO-a te s ostalim tijelima unutar RH, a sve u svrhu razvitka zajedničkih interesa u području informacijske sigurnosti.

Nacionalni CERT u 2016. godini ostvario je značajne pomake na području nacionalne i međunarodne suradnje, daljnjeg usavršavanja djelatnika te na području povećanja razine spremnosti na odgovor na sve složenije sigurnosne izazove. Godišnji izvještaj možete pronaći na ovoj poveznici.

Top
More in Novosti
Ranjivost Magento online trgovine

Sigurnosni stručnjaci iz tvrtke DefenseCode otkrili su ranjivost na platformi za e-trgovinu Magento koja napadačima dozvoljava postavljanje i pokretanje zlonamjernog...

Close