You are here
Home > Novosti > UPOZORENJE – phishing/scam kampanja

UPOZORENJE – phishing/scam kampanja

Datum objave novosti2017-05-25

UPDATE (26.5.2017.)

Prema dosadašnjim saznanjima, URL koji se širio WhatApp servisom nije maliciozan te se na mobile uređaje ne instalira zlonamjerni sadržaj. 

Poruke se dalje šire isključivo ljudskom interakcijom, odnosno korisnik sam bira kontakte kojima će proslijediti poruku.

VAŽNO! Zabilježena je phishing kampanja koja je ciljano usmjerena na korisnike interneta u Republici Hrvatskoj, odnosno na Konzum kupce. Radi se o pokušaju prijevare putem web sjedišta konzum-hr.club. Napadači pozivaju korisnike da putem WhatsAppa podijele ponudu s minimalno 15 prijatelja i nakon toga odaberu opciju “Preuzmi kupon”, nakon čega korisnicima obećavaju bon u Konzumu u iznosu od 600 kuna. Ispod kupona nalaze se lažirani Facebook komentari u kojima navodni “sretni dobitnici” zahvaljuju i pozivaju druge na sudjelovanje.

Prenosimo poruku koja dolazi na WhatsApp:

“Bok, Konzum dijele besplatne kupone. Upravo mi je stigao moj primjerak, zgrabi svoj prije nego ponuda istekne. Samo slijedi ovaj link —- > hxxp://konzum-hr.club/ <—- možeš mi zahvaliti kasnije :)”

Molimo vas da, u slučaju primitka ovakve poruke, ne slijedite poveznicu i ne upisujete osobne podatke. U nastavku prenosimo ekranski prikaz zlonamjernog web sjedišta.

Top
More in Novosti
Otkrivena nova prijetnja koja iskorištava “EternalBlue” (SMB) ranjivost

Odmah nakon izbijanja WannaCry ransomware kampanje, otkrivena je nova prijetnja koja iskorištava "EternalBlue" (CVE-2017-0145) ranjivost. Radi se o računalnom crvu...

Close