You are here
Home > Novosti > Nacionalni CERT održao edukativno predavanje o sigurnosti na internetu

Nacionalni CERT održao edukativno predavanje o sigurnosti na internetu

Datum objave novosti2017-06-09

 Danas, 9. lipnja 2017. godine, posjetili su nas učenici, nastavnice i ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar i prezentirali nam kako koriste IKT (informacijske i komunikacijske tehnologije) u nastavi. Učenici su nam prezentacijom, što su je izradili sami u sklopu školske nastave biologije, matematike i kemije, pokazali u kojoj mjeri koriste informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavi te na koje sve načine korištenje tehnologije u nastavi pomaže obrazovnom procesu.

Nakon završetka učeničke prezentacije i kratke rasprave o pogodnostima korištenja tehnologije u nastavi, djelatnici Nacionalnog CERT-a održali su interaktivno predavanje o sigurnosti na internetu u kojem su se posebno usredotočili na ukazivanje ugroza na koje mogu naići djeca školskog uzrasta. Snažan je naglasak bio i na služenju društvenim mrežama, a kroz stvarne se primjere predavača, ali i samih učenika, objasnilo kojim načinom se najbolje zaštiti te kako pravilno reagirati u slučaju incidenta.

U prezentaciji su obrađene teme poput općeg pojma sigurnosti i što pod njime podrazumijevamo te je definirano što su osobni podaci i kako njima pažljivo postupati. Bilo je i govora o različitim vrstama zlonamjernog sadržaja, ali i o socijalnom inženjeringu te primjerima korištenja socijalnog inženjeringa u kontekstu računalne sigurnosti. Prezentacija je zaključena općim savjetima o tome kako zaštiti računalo, prepoznati ugrozu te ispravno postupiti.

Učenici su za ovu temu pokazali velik interes te su svojim sudjelovanjem u prezentaciji iznijeli svoja iskustva o različitim aspektima sigurnosti najranjivije skupine.

Prezentaciju možete preuzeti ovdje.

Top
More in Novosti
Pronađene mnoge ranjivosti u pacemaker uređajima

Milijuni ljudi koji koriste srčani elektrostimulator (engl. pacemaker) mogli bi postati mete napada zlonamjernih pojedinaca koji koriste ranjivosti samih uređaja....

Close