You are here
Home > Novosti > FSec2017 – konferencija o informacijskoj sigurnosti

FSec2017 – konferencija o informacijskoj sigurnosti

Datum objave novosti2017-08-29

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 7. i 8. rujna održat će se FSec2017, najvažnija nezavisna konferencija o informacijskoj sigurnosti u Hrvatskoj. Konferenciju FSec2017 organiziraju zaposlenici i alumni Fakulteta organizacije i informatike, volonteri te pripadnici Hrvatske zajednice otvorenog koda, a organizatori ističu da je riječ o najvažnijoj konferenciji o informacijskoj sigurnosti u Hrvatskoj i regiji. Na samoj će se konferenciji okupiti više od 300 sudionika naše zemlje, regije i svijeta. Predavači na konferenciji predstavljaju renomirane svjetske i domaće tvrtke i organizacije koje se bave informacijskom sigurnošću, a dolaze iz hakerske zajednice Chaos Computer Club i kompanija Google, Cisco, Wire, Kaspersky ResetSecurity. Posebno valja izdvojiti sljedeće predavače i njihova predavanja:

 • Alan Đurić, izvršni direktor tvrtke Wire i jedan od suosnivača Skypea, s predavanjem o privatnosti podataka i sigurnosti komunikacije na Internetu
 • Ryan Lackey, direktor tvrtke ResetSecurity iz Silicijske doline i sudionik Y Combinator programa
 • Jaya Baloo, direktorica informacijske sigurnosti u KPN-u, vodećem telekomu u Europi
 • Ivan Fratrić, Google Project Zero tim s predavanjem o sigurnosti Internet preglednika
 • Vanja Švajcer, Cisco Talos s temom predavanja o analizi malicioznog koda
 • Sva, Chaos Computer Club s predavanjem o privatnosti

Danas pojmovi informacijske i kibernetičke sigurnosti predstavljaju ključne izazove s kojima se susreću sva visoko digitalizirana društva pa tako i Republika Hrvatska. Kako bi se postigla i održala zadovoljavajuća razina sigurnosni na ovim područjima potrebno je osigurati dostupnost broja angažiranih i kompetentnih stručnjaka, ali i podići svijest javnosti o postojećim rizicima te primjerenim načinima zaštite. Školovanje stručnjaka i podizanje svijesti o rizicima i primjerenim načinima zaštite predstavljaju jedne od glavnih zadaća FSec konferencija, kako prošlih tako i ovogodišnje.

Prvi će dan FSec2017 konferencije biti održan okrugli stol o stanju računalne sigurnosti u Hrvatskoj. Posjetitelji će za vrijeme trajanja okruglog stola moći postavljati pitanja te sudjelovati u raspravi. Na okruglom stolu sudjelovat će predstavnici nadležnih službi i agencija: 

 • Predstavnik PNUSKOK-a
 • Predstavnik ZSIS-a
 • Predstavnik MORH-a
 • Predstavnik HNB-a
 • Predstavnik NCERT-a

Program konferencije podijeljen je na dva tematska dana – strateški i tehnički, te su pripremljena dva okrugla stola o društveno i tehnološki značajnim temama GDPR i o normi za e-plaćanje PSD2. Uz konferencijski program održat će se i Job Fair na kojemu je cilj spojiti zainteresirane poslodavce i sigurnosne stručnjake.

Top
More in Novosti
Ransomware-as-a-service

Sve je veći broj prijetnji zlonamjernim ransomware sadržajem i cyberkriminalci zarađuju mnogo novaca koristeći WannaCry, NotPetya i LeakerLocker zlonamjerni sadržaj....

Close