You are here
Home > Novosti > Buduće sigurnosne značajke u pregledniku Google Chrome

Buduće sigurnosne značajke u pregledniku Google Chrome

Datum objave novosti2017-11-09

Google je objavio da će ugraditi tri nove sigurnosne značajke u svoj popularni web preglednik Chrome. Nove bi značajke trebale sprječavati web stranice od neprimjetnog preusmjeravanja korisnika na neželjene URL-ove. U njihovoj izjavi, Google je istaknuo kako će jedna od značajki biti posebno usmjerena ka sprječavanju kampanja zlonamjenog oglašavanja (Malvertising) za distribuiranje zlonamjernog programa. Zlonamjerno oglašavanje uključuje umetanje zlonamjernog ili tzv. “malware-laden” oglasa unutar pouzdanih internetskih oglašivačkih mreža i web stranica.

Primjerice, ono što će se blokirati je novi prozor kada korisnik pokrene prikrivenu poveznicu ili oglas maskiran u tipke, kao što su kontrole za pokretanje video sadržaja.

Iz tvrtke naglašavaju da će spomenute značajke biti u funkciji s inačicom Chrome 64, koja će biti objavljena u siječnju 2018.

Uz to, Google je objavio alat naziva “Abusive Experience Report” koji će administratorima web sjedišta omogućiti uvid u kompatibilnost njihovih web stranica.

Top
More in Novosti
Otkrivena kritična ranjivost u Tor internet pregledniku

Talijanska tvrtka za računalnu sigurnost, "We Are Segment", otkrila je kritičnu ranjivost, naziva "TorMoil" u poznatom besplatnom programu za anonimno...

Close