You are here
Home > Novosti > Masivni brute-force napad na WordPress stranice

Masivni brute-force napad na WordPress stranice

Datum objave novosti2017-12-20

Tijekom ovoga tjedna WordPress stranice diljem svijeta meta su masivne brute-force kampanje. Napadači ovom kampanjom pokušavaju ostvariti pristup do velikog broja stranica kako bi na njih postavili Monero miner.

Prema objavljenom na portalu BleepingComputer, napad je pokrenut ovaj ponedjeljak te prema posljednjih saznanjima još uvijek traje.

Iz tvrtke WordFence, tvrtke koja brine o sigurnosti WordPressa, kažu kako je riječ o najvećem napadu od osnutka tvrtke 2012. godine. Također navode kako je broj napada u jednom trenutku dosegao gotovo 14 milijuna napada po satu s više od 10 000 različitih IP adresa i to prema oko 190 000 WordPress stranica.

Napadači, nakon što ostvare pristup administrativnom sučelju WordPress stranica, na njih postavljaju ili Monero miner ili koriste stranicu kako bi izvodili daljnje napade. Prema dosadašnjim saznanjima, napadači su zaradili najmanje 100 000 dolara, a sigurnosne tvrtke smatraju kako je ovo tek početak trenda koji se nastavlja na prethodne 3 kampanje: Zealot, Hexmen i Loapi.

Top
More in Novosti
Otkriven backdoor alat u mnogim Android uređajima

Skupina unutar tvrtke Malwarebytes koja je zadužena za praćenje sigurnosti mobilnih uređaja objavila je kako su u mnogim Android uređajima...

Close