You are here
Home > Novosti > Dan sigurnijeg Interneta 2018.

Dan sigurnijeg Interneta 2018.

Datum objave novosti2018-02-06

Danas se diljem svijeta obilježava Dan sigurnijeg Interneta. Pokrenut kao inicijativa projekta EU SafeBorders 2004. godine, Dan sigurnijeg Interneta plod je rada mnogih institucija koje ovakvim djelovanjem žele osvijestiti cjelokupnu populaciju o važnosti sigurnog služenja Internetom. Danas se Dan sigurnijeg Interneta obilježava u 130 zemalja svijeta, a Nacionalni CERT je, nakon prošlogodišnjeg webinara “Socijalni inženjering – čovjek kao najveća ranjivost sustava”, nastavlja ovu tradiciju današnjim webinarom.

Webinar je bio naslovljen “WannaCry – Dani nesigurnog Interneta”, a tijekom webinara se, na primjeru najveće zlonamjerne ransomware kampanje u povijesti, prikazalo kako se ovakvi napadi izvode, koje mogu biti posljedice zlonamjernih kampanja te na koji način se zaštititi.

Sudionici webinara uglavnom su bile osnovne i srednje škole koje su Dan sigurnijeg Interneta obilježile na ovaj način. Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, a za ne koji su webinar propustili snimka će biti naknadno dostupna na portalu meduza.carnet.hr.

Top
More in Novosti
Mogući računalni napadi iskorištavanjem ranjivosti Meltdown i Spectre

Sigurnosni stručnjaci u posljednje vrijeme nailaze na sve veći broj slučajeva povezanih s ranjivostima Meltdown i Spectre.Prema analizi stručnjaka iz...

Close