You are here
Home > Novosti > Predstavljeni rezultati projekta GrowCERT!

Predstavljeni rezultati projekta GrowCERT!

Izvor: CERT.hr

 

 

 

Nacionalni CERT je danas održao završno događanje i predstavio rezultate projekta “GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini” koji je sufinanciran sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility).

 

Publici su se tom prilikom obratili Tomislav Štivojević, pomoćnik ravnatelja CARNET-a za Nacionalni CERT, Marko Stanec, voditelj službe za sigurnost usluga i infrastrukture, Filip Harapin iz odjela mrežne infrastrukture i Marina Dimić Vugec iz službe za obradu incidenata.

 

Projekt je imao niz aktivnosti kao što su razvijanje platforme Pixi za prikupljanje, analizu i razmjenu podataka o računalno-sigurnosnim prijetnjama i incidentima, projektom GrowCERT je omogućena nabava novih uređaja kojima je podignuta opća razina sigurnosti CARNET usluga i servisa s posebnim naglaskom na obranu od DDoS-a, te razvijanje alata (DNSBL – Domain Name Server Blacklist, Web Defacement Detection alata te CVE Search alata).

 

Uz to, predstavljeni su i rezultati nacionalne kampanje podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti “Veliki hrvatski naivci”.

 

Predstavljanje rezultata projekta GrowCERT zaključeno je najavom novih projekata, rada na daljnjoj uspješnoj suradnji s drugim institucijama te predviđanjima o tome što nam kibernetička sigurnosti nosi u budućnosti.

 

Top
More in Novosti
Phishing poruke elektroničke pošte predstavljaju sve veću prijetnju!

Infosecurity navodi da je Carinska uprava u Velikoj Britaniji objavila informaciju da je od 2016. godine obradila 2,6 milijuna prijava...

Close