You are here
Home > Novosti > Nova usluga Nacionalnog CERT-a – Sustav za blokiranje neželjene pošte (eng. spam) DNSBL

Nova usluga Nacionalnog CERT-a – Sustav za blokiranje neželjene pošte (eng. spam) DNSBL

Uz postojeći Spamtrap sustav koji uspješno prikuplja i analizira neželjenu poštu Nacionalni CERT je razvio sustav DNSBL (eng. domain name server blacklist) ili RBL sustav (eng. real time blacklist) koji je prvenstveno namijenjen korisnicima u Hrvatskoj i omogućava im smanjivanje količine neželjene pošte (eng. spam).

 

Svrha DNSBL liste je smanjivanje količine neželjene pošte koju šalju pošiljatelji iz Hrvatske i regije (tzv. spameri), a koji često nisu obuhvaćeni poznatim globalnim listama. DNSBL lista nije zamjena za poznate liste kao što su Spamhaus, SpamCop, Sorbs i sl. Više o novoj usluzi i upute za korištenje na:

 

CERT.hr DNSBL

 

DNSBL sustav je nova usluga čiji je razvoj i pokretanje sufinancirala Europska komisija putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility) u okviru projekta GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini (Ugovor: INEA / CEF / ICT / A2016 / 1334308; Action No: 2016-HR-IA-0085).

 

Usluga je u vlasništvu Hrvatske akademske i istraživačke mreže i ne izražava mišljenje i stavove Europske unije.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #7

21. svibnja 2018. godine   Nova Unlock92 inačica Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novu inačicu Unlock92 zlonamjernog sadržaja koja dodaje...

Close