You are here
Home > Novosti > Znate li da postoji Centar za sigurnost društvene mreže Facebook i kakve sve savjete tamo možete pronaći?

Znate li da postoji Centar za sigurnost društvene mreže Facebook i kakve sve savjete tamo možete pronaći?

U posljednje vrijeme sve smo češće svjedoci problema kojih imamo sa sigurnosti na društvenoj mreži Facebook. Na stranicama Facebook Centra za sigurnost nalaze se savjeti za odgovorno ponašanje na društvenim mrežama.

 

Cilj društvene mreže Facebook je stvaranje okruženja u kojem se jedan prema drugome odnosimo s empatijom i poštovanjem. Prema standardima zajednice korisnici su pozvani koristiti pravila kako bi na društvenoj mreži Facebook, zajedničkim naporima, stvarali sigurno i ugodno mjesto za sve.

 

Posebno nam je važno istaknuti Roditeljski portal u kojem možete pronaći cijeli niz veza, savjeta i trikova koji će vam moći iskoristiti sve prednosti računa i pridonijeti navigaciji djeteta po Facebooku. Unutar Roditeljskog portala nude se savjeti stručnjaka i opće informacije za roditelje o tome na koji način najbolje pokrenuti razgovor s djetetom o sigurnosti na internetu.

 

Na istom se mjestu nalazi i Centar za prevenciju vršnjačkog nasilja koji nudi detaljne planove, uključujući smjernice za početak bitnih razgovora s osobama koje netko maltretira, roditeljima čije dijete netko maltretira ili pak njihovo dijete maltretira nekog te nastavnicima čiji su učenici bili žrtve ili počinitelji. Posebni sadržaji, koji nude praktična rješenja u slučajevima kada dolazi do vršnjačkog nasilja, prilagođeni su mladima, roditeljima i odgajateljima.

 

Dio Centra za sigurnost društvene mreže Facebook posvećen je savjetima za sprečavanje samoubojstava, ali i mehanizmima za uključivanje zajednice u rješavanje problema.

 

Na poveznici Centra za pomoć nalaze se nadograđene upute i često postavljena pitanja za upravljanje korisničkim računima korisnika društvene mreže Facebook.

 

Podsjećamo kako je Nacionalni CERT u svojim brošurama “Opasnosti Facebook-a“, “Sigurnije na internetu” i “Zaštitite privatnost na Facebooku” korisnike društvene mreže Facebook informirao o sigurnosti, zaštiti i mogućim ugrozama zbog neodgovornog i nepromišljenog korištenja i ponašanja na internetu i društvenim mrežama.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #3

21. travnja 2018. godine BlackHeart – otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je zlonamjerni ransomware sadržaj BlackHeart....

Close