You are here
Home > Novosti > Internetska stranica generira lica nepostojećih ljudi!

Internetska stranica generira lica nepostojećih ljudi!

Datum objave novosti2019-02-15

Internetska stranica thispersondoesnotexist.com koju je stvorio Philip Wang, razvojni programer u Uber-u, svaki put kada joj korisnik pristupi ili ju osvježi generira realistično lice osobe koja zapravo ne postoji.

 

Internetska stranica koristi umjetnu inteligenciju, strojno učenje i prethodno učitane modele za StyleGAN, službenu TensorFlow implementaciju proizašlu iz istraživačkog rada “A Style-Based Generator Architecture for Generative Adversarial Networkstroje zaposlenika NVIDIA-e.

 

Sam Wang je u Facebook statusu naveo kako je ovom stranicom želio podići razinu svijesti o ovoj tehnologiji jer čovjek lica najlakše pamti, a navodi kako je ovom tehnologijom moguće stvoriti i modele mačaka, automobila i soba.

 

StyleGAN su tjedan dana trenirali pripadnici NVIDIA-ina tima za istraživanje koristeći CeleA-HQ i FFHQ baze podataka i 8 Tesla V100 grafičkih kartica.

 

Iako je neporecivo kakav je napredak StyleGAN ostvario, činjenica kako svako lice ima niz manjih detalja koji nisu simetrični i djeluju organski čini ovaj tehnološki podvig još značajnijim.

 

Ako želite StyleGAN vidjeti u akciji, svakako pogledajte video u nastavku:

 

 

Mnogi su korisnici razvili i svoju inačicu StyleGAN-a, a njihove rezultate također možete pogledati u nastavku. Upozorenje, mačke nisu za svakoga.

 

 

 

 

Top
More in Novosti
Coffee Meets Bagel – aplikacija za online upoznavanje objavila je curenje podataka na Valentinovo

Kao dar za Valentinovo korisnici aplikacije za online upoznavanje Coffee Meets Bagel dobili su službenu obavijest o curenju njihovih podataka koje...

Close