You are here
Home > Novosti > Dobre vijesti za MalwareTecha!

Dobre vijesti za MalwareTecha!

Datum objave novosti2019-07-28

Marcus Hutchins, na Twitteru poznati kao MalwareTech, pušten je iz zatvora u kojem je bio zbog razvijanja zlonamjernog ransomware sadržaja.

 

Britanac Marcus Hutchins, kojem se pripisuje zaustavljanje zlonamjernog ransomware sadržaja WannaCry, uhićen je još 2017. godine nakon što je sudjelovao na DEF CON-u. Od uhićenja se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

U travnju ove godine, priznao je krivicu u dva slučaja razvijanja zlonamjernog ransomware sadržaja nazvanih Kronos i UPAS Kit.

 

Sudac Joseph Peter Stadtmueller uzeo je kao olakotnu okolnost činjenicu da je Hutchins pomogao zaustaviti mnogo razorniji ransomware od onih koje je razvijao te ga je osudio na kaznu već odsluženog zatvora te dodatnu godinu nadzora.

 

Hutchins se po izlazu iz zatvora zahvalio putem Twittera svima koji su ga podržali, ali i sucu koji je pokazao razumijevanje. Hutchinsu je prijetilo čak deset godina zatvora, ali nakon odluke suca slobodan je vratiti se kući u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Top
More in Novosti
Iscurilo 250 GB podataka korisnika brazilske banke!

Sigurnosni stručnjaci iz tvrtke Data Group otkrili su ranjivost u poslužiteljima koju su napadači iskoristili kako bi ostvarili pristup do...

Close