You are here
Home > Novosti > Microsoft kreće u borbu protiv lažnih vijesti!

Microsoft kreće u borbu protiv lažnih vijesti!

Izvor: pcworld.com
Datum objave novosti2019-01-23

Kako bi ih obranili od lažnih vijesti, Microsoft je korisnicima svojeg mobilnog preglednika Edge na Androidu i iOSu ponudio mogućnost uključivanja proširenja NewsGuard. Samo proširenje, prema The Guardianu, mora bit uključeno unutar korisničkih postavki samog preglednika. Nakon što ga korisnik uključi, Edge će u adresnoj traci prikazivati malu ikonu štita koja će biti zelena ako je riječ o portalu za kojeg NewsGuard smatra da prenosi istinite vijesti ili crvena ako je riječ o portalu koji prenosi lažne vijesti. Na stranicama koje nisu provjerene prikazivat će se štit sive boje.

 

NewsGuard nije ovdje da korisnika zaštititi od phishinga ili da ih upozori na zlonamjerni sadržaj, već je njegova primarna namjena pomoći korisniku pri sagledavanju vijesti i izvora u potpunosti. Ugrađivanje ovog dodatka u mobilnu inačicu je proaktivan korak jer druge inačice ovaj dodatak mogu preuzeti samo s baze dodataka.

 

Mobilna inačica, s druge strane, ovaj dodatak ima ugrađen, ali on nije automatski i uključen. Za uključiti ga, potrebno je pristupiti postavkama (engl. Settings) te putem opcije “News rating” uključiti NewsGuard.

 

Važno je napomenuti kako Edge ima ugrađen i dodatak Adblock Plus kojeg je moguće uključiti putem opcije “Content blockers”.

 

Kako NewsGuard može pomoći vama?

 

Kako biste koristili ovaj dodatak na vašem mobilnom uređaju, potrebno je preuzeti preglednik Edge, uključiti dodatak te postaviti Edge kao zadani preglednik za razliku od preglednika Chrome i Safari.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #41

12. siječnja 2019. godine   Nova inačica ransomwarea Scarab naziva Krab Sigurnosni stručnjak Amigo-A otkrio je novu inačicu ransomwarea Scarab koja...

Close