You are here
Home > Novosti > Obrazovni sektor pao na ispitu kibernetičke sigurnosti

Obrazovni sektor pao na ispitu kibernetičke sigurnosti

Datum objave novosti2018-12-13

Novi izvještaj o razini kibernetičke sigurnosti u 17 djelatnih sektora u SAD-u pokazuje kako je obrazovni sektor na posljednjem mjestu što svakako nudi razloge za uzbunu jer se u ovom sektoru rukuje velikim brojem podataka studenata.

 

Sigurnosni su stručnjaci iz tvrtke Security Scorecard analizirani 2 393 obrazovne ustanove između travnja i listopada te su pronašli tri područja koja ne zadovoljavaju sigurnosne standarde. Riječ je o sigurnosti aplikacija, zakrpavanju ranjivosti te mrežnoj sigurnosti. Uz osobne podatke studenata i nastavnika, veoma je važno i intelektualno vlasništvo.

 

Osobni podaci o studentima uključuju imena, prezimena, brojeve osiguranja, rezultate ispita, podatke o fizičkom i psihičkom zdravlju studenta te cijeli niz dodatnih informacija koje bi napadač mogao iskoristiti za daljnji napad.

 

Organizacije ovakve tipove podataka pohranjuju lokalno ili u oblaku, gdje postoji značajna opasnost kako će netko podacima i pristupiti. Jedan od čelnika tvrtke koja je izradila ovaj izvještaj navodi kako je osiguravanje privatnosti i zaštita podataka jedan od uvjeta za održavanje napretka te kako upravo održavanje napretka predstavlja značajan napor na ovome području.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #35

3. prosinca 2018. godine   Inačica 5.0.9 ransomwarea GandCrab dolazi s porukom Sigurnosni stručnjak Marcelo Rivero otkrio je da su...

Close