You are here
Home > Novosti > Za 1,2 milijuna američkih dolara možete kupiti zaraženo računalo !

Za 1,2 milijuna američkih dolara možete kupiti zaraženo računalo !

Izvor: futurism.com
Datum objave novosti2019-05-23

Za cijenu od 1,2 milijuna američkih dolara možete kupiti Samsung laptop iz 2008. godine na kojem se nalaze 6 najpoznatijih zlonamjernih malware sadržaja u povijesti.

 

Zaraženo računalo dio je umjetničkog projekta “The Persistence of Chaos” koji je rezultat suradnje između kineskog umjetnika Guo O Donga i tvrtke za kibernetičku sigurnost Deep Instinct. U intervjuu što ga je dao za Vice, Guo je objasnio kako je razlog za stvaranje ovog djela bila želja za stvaranjem “kataloga povijesnih prijetnji”.

 

“Zlonamjerni malware sadržaj je jedan od najopipljivijih načina da internet iskoči iz vašeg ekrana i ugrize vas”, Guo je rekao za Vice te nastavio: “Ovi zlonamjerni malware sadržaji djeluju veoma apstraktno sa svojim smiješnim i strašnim imenima, ali ja mislim kako oni savršeno ocrtavaju granicu između virtualnog i stvarnog prostora”.

 

Ukupno, riječ je o 6 vrsta zlonamjernog malware sadržaja: ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, WannaCry, DarkTequila i BlackEnergy. Zajedno su uzrokovali 95 milijardi američkih dolara štete diljem svijeta i napali milijune pojedinaca, banaka, vladinih organizacija i ostalih korisnika interneta.

 

Deep Instinct se pobrinuo da se zlonamjerni sadržaj ne može proširiti na druga računala onemogućujući mu spajanje na internet te druge uređaje.

 

Zainteresirani će moći sudjelovati u nadmetanju još svega 3 dana, međutim, važno je napomenuti kako i u ovom obliku ovo računala predstavlja značajnu prijetnju, a korisnik mora potvrditi kako nema namjeru širiti zlonamjerni sadržaj.

 

Aukciju možete pratiti u putem prijenosa uživo putem ove poveznice!

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #58

11. svibnja 2019. godine   Pronađena nova inačica ransomwarea STOP Djvu Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea...

Close