You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #12

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #12

25. lipnja 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea RotorCrypt nazvana HELP

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea RotorCrypt koja ne dodaje nastavak šifriranim datotekama, no na računalu korisnika ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HELP.

 

 

26. lipnja 2018. godine

Grupa Cisco Talos objavila alat za dešifriranje datoteka šifriranih ransomwareom Thanatos

U veljači je portal BleepingComputer izdao članak o novom ransomwareu nazvanom Thanatos koji šifrira datoteke žrtava, no ima grešku koja njegovim autorima onemogućuje dešifriranje datoteka čak i kad se plati otkupnina. Nasreću, grupa Cisco Talos pronašla je način kako dešifrirati datoteke šifrirane ovim ransomwareom te je napravila alat za dešifriranje koji omogućava žrtvama da besplatno povrate svoje datoteke.

 

 

27. lipnja 2018. godine

 

Godišnjica napada ransomwarea NotPetya

27. lipnja ove godine bila je godišnjica napada ransomwarea NotPetya.

 

 

Nova inačica ransomwarea Aurora

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je kako je servis ID Ransomware krenuo primati informacije o inačici ransomwarea Aurora koja na računalu žrtve ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva !-GET_MY_FILES-!.txt.

 

Ransomware i zloćudni programi za rudarenje kriptovaluta od 2016. do 2018. godine

U izvješću Kaspersky Laba piše:

„Ove godine pronašli smo ogromnu prepreku u nastavljanju ove tradicije. Otkrili smo da ransomware ubrzano nestaje, dok zlonamjerni programi za rudarenje kriptovaluta zauzimaju njegovo mjesto.“

 

 

 28. svibnja 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Scarab nazvana Amnesia

Sigurnosni stručnjak Amigo-A otkrio je novu inačicu ransomwarea Scarab nazvanu Amnesia, koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .ssimpotashka@gmail.com.

 

 

29. lipnja 2018. godine

 

Otkriven ransomware Blood Jaws

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware naziva Blood Jaws.

 

 

Otkriven novi ransomware naziva AnimusLocker

Sigurnosni stručnjak Karsten Hahn pronašao je novi ransomware nazvan AnimusLocker koji na računalu žrtve ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva ANIMUS_RESTORE.txt.

 

 

ID Ransomware može otkriti 600 tipova ransomwarea

S 29. lipnjem ove godine servis ID Ransomware sigurnosnog stručnjaka Michaela Gillespiea može otkriti 600 tipova ransomwarea.

Top
More in Novosti
Facebook priznao dijeljenje podataka s drugim tvrtkama

Facebook je priznao kako je omogućio nizu razvojnih programera te tehnoloških tvrtki pristup do korisničkih podataka nakon što su 2015....

Close