You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #18

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #18

 

6. kolovoza 2018. godine

 

Novi ransomware RetwyWare

Sigurnosni stručnjak S!Ri otkrio je novi ransomware nazvan RetwyWare koji dodaje nastavak .killrabbit šifriranim datotekama.

 

 

 

Neobičan alat za „cijepljenje“ protiv ransomwarea GandCrab

Sigurnosni stručnjak Jawe pronašao je izmijenjenu inačicu ransomwarea GandCrab v4.3 koja ima postavljenu inačicu na vrijednost 4.4. Prema Jaweu, ovaj program samo postavlja mutex „Global\885BDEB9D36E550F587C.lock“ i prebacuje se u stanje mirovanja. Nije poznato stoji li GandCrab grupa iza ovog programa, no poznavajući njihov smisao za humor, to ne bi bilo iznenađujuće.

 

 

 

 

7. kolovoza 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Jigsaw nazvana Dat

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Jigsaw koja dodaje nastavak .dat šifriranim datotekama te koristi sljedeću pozadinsku sliku.

 

 

 

Ransomware Rapid se prodaje na podzemnim forumima

Sigurnosni stručnjak Damian1338 primijetio je kako se ransomware Rapid RaaS prodaje na podzemnim ruskim forumima.

 

 

 

8. kolovoza 2018. godine

 

Moguća zaraza organizacije PGA ransomwareom BitPaymer

Prema izvješću portala GolfWeek, računala u američkim uredima organizacije PGA zaražena su ransomwareom. Žrtve su saznale kako su zaražene u utorak, kada su im se poruke o otkupnini počele pojavljivati na ekranima.

 

Otkriven ransomware RansomWarrior

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware nazvan RansomWarrior 1.0 koji mijenja imena datoteka u format “Encrypted%# of file%.THBEC“.

 

 

 

 

9. kolovoza 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma nazvana CMB

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .id-.[].cmb šifriranim datotekama.

 

Otkriven ransomware Zoldon Crypter

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware nazvan ZOLDON Crypter V3.0.

 

 

 

10. kolovoza 2018. godine

 

Nova kampanja ransomwarea KeyPass je u tijeku

U tijeku je nova kampanja distribucije inačice ransomwarea STOP nazvane KeyPass, sudeći po broju otkrivenih žrtava. Nažalost, način na koji se ransomware širi trenutno nije poznat.

 

 

 

Otkriven ransomware PooleZoor

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu ransomwarea Hidden Tear nazvanu PooleZoor. Ransomware je trenutno u razvoju te dodaje nastavak .poolezoor šifriranim datotekama.

Top
More in Novosti
Pronađene ranjivosti u 25 Android uređaja!

Prošli tjedan, na DEF CON sigurnosnoj konferenciji održanoj u Las Vegasu, sigurnosni su stručnjaci objavili detalje o 47 ranjivosti unutar...

Close