You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #2

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #2

14. travnja 2018. godine

Microsoftov inženjer optužen u slučaju Reventon zlonamjernog ransomware sadržaja

 • Microsoftovom inženjeru prijete optužbe za navodno pomaganje u pranju novaca dobivenog od žrtava u slučaju zlonamjernog ransomware sadržaja Reventon.

 

Maktub zlonamjerni ransomware sadržaj potencijalno preimenovan u Iron

 • Sigurnosni stručnjak Bart ažurirao je svoj članak o zlonamjernom ransomware sadržaju Maktub/Iron.

 

Otkriven Tron zlonamjerni ransomware sadržaj

 • MalwareHunterTeam otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan Tron koji šifriranim datotekama dodaje nastavak .tron.

 

15. travnja 2018. godine

Spartacus – novi zlonamjerni ransomware sadržaj

 • Sigurnosni stručnjak Bart napisao je članak o zlonamjernom ransomware sadržaju zvanom Spartacus koji dodaje nastavak .[MastersRecovery@protonmail.com].Spartacus na šifrirane datoteke.

 

Nova inačica NM4 zlonamjernog ransomware sadržaja

 • Sigurnosni stručnjak GrujaRS otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransoware sadržaja NM4 koja dodaje nastavak .NMCRYPT! na šifrirane datoteke.

 

16. travnja 2018. godine

GandCrab zlonamjerni ransomware sadržaj šalje još jednu poruku sigurnosnim stručnjacima

 • Sigurnosni stručnjak Marcelo Riviero, koji prati zlonamjerni ransomware sadržaj GandCrab, otkrio je novu inačicu tog zlonamjernog sadržaja s porukom upućenom njemu: „Hello, Marcelo :)“.

 

Cert.pl je objavio program za dešifriranje datoteka šifriranih zlonamjernim ransomware sadržajem Vortex

 • CERT Polska objavio je program za dešifriranje datoteka šifriranih zlonamjernim ransomware sadržajem Vortex/Polski kroz Nomoreransom projekt.

 

17. travnja 2018. godine

XiaoBa zlonamjerni ransomware sadržaj prenamijenjen je u program za rudarenje kriptovaluta, no i dalje uništava datoteke

 • Autori zlonamjernog ransomware sadržaja XiaoBa su prenamijenili zlonamjerni kod u zlonamjerni program za rudarenje kriptovaluta. Iako program ne šifrira datoteke, XiaoBa i dalje uništava neke korisničke podatke zbog greška u kodu.

 

Reakcija NHS-a (sustava javnog zdravstva Ujedinjenog Kraljevstva) na napade zlonamjernim ransomware sadržajem kritizirana

 • Članak BBC-a kaže kako su zastupnici u parlamentu kritizirali NHS zbog nedostatne implementacije mjera sigurnosti godinu dana nakon velikog napada zlonamjernim ransomware sadržajem.

 

Magnitude exploit kit širi zlonamjerni ransomware sadržaj GandCrab

 • U članku na Malwarebytes blogu, sigurnosni stručnjak Jérôme Segura objašnjava kako su 16. travnja otkrili da Magnitude exploit kit koji je prethodno širio zlonamjerni ransomware sadržaj Magniber sada također širi i GandCrab.

 

GlobeImposter zlonamjerni ransomware sadržaj nastavlja uključivati znak plus u svojim nastavcima

 • Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie primjećuje kako distributeri GlobeImposter zlonamjernog ransomware sadržaja nastavljaju dodavati znak “+” u njihove nastavke.

 

Nova inačica Jigsaw zlonamjernog ransomware sadržaja zvana Apophis

 • Sigurnosni stručnjak Karsten Hahn otkrio je novu inačicu Jigsaw zlonamjernog ransomware sadržaja zvanu Apophis.

 

18. travnja 2018. godine

Minecraft i CS:GO zlonamjerni ransomware sadržaji traže medijsku pozornost

 • Kada autori zlonamjernog ransomware sadržaja dobiju veliku količinu medijske pozornosti kao što je bio slučaj s PUBG zlonamjernim ransomware sadržajem, nije iznenađujuće da drugi autori pokušavaju kopirati njihov rad. Upravo to je slučaj s dva nova zlonamjerna ransomware sadržaja koji su trenutno u razvoju, a koje je otkrio MalwareHunterTeam za Minecraft i Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) video igre.

 

Meine_ransomware_PGP_DANGEROUS zlonamjerni ransomware sadržaj

 • Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj zvan “Meine_ransomware_PGP_DANGEROUS” koji je potencijalno testni zlonamjerni sadržaj napisan u programskom jeziku Python. Ovaj zlonamjerni ransomware sadržaj dodaje nastavak .enc šifriranim datotekama i ostavlja bilješku pod nazivom ENCRYPTION_DETAILS.txt.

 

Satyr zlonamjerni ransomware sadržaj otkriven

 • Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je Satyr zlonamjerni ransomware sadržaj koji dodaje nastavak .Satyr šifriranim datotekama.

 

19. travnja 2018. godine

RansSIRIA zlonamjerni ransomware sadržaj iskorištava sirijsku izbjegličku krizu

 • MalwareHunterTeam otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj zvan RansSIRIA koji šifrira datoteke i tvrdi da će donirati novce od ucjene sirijskim izbjeglicama. Ovaj zlonamjerni ransomware sadržaj je varijanta WannaPeace zlonamjernog ransomware sadržaja i cilja žrtve u Brazilu.

 

Stranica za plaćanje od GandCrab zlonamjernog ransomware sadržaja počinje prihvaćati promotivne kodove

 • Sigurnosni stručnjak Damian tvrdi kako je GandCrab zlonamjernog ransomware sadržaja počeo prihvaćati promotivne kodove na njihovoj stranici za plaćanje. Sigurnosni stručnjak Marcelo Rivero tvrdi da je to dodano otprilike prije tjedan dana.

 

20. travnja 2018. godine

Krakatowis zlonamjerni ransomware sadržaj otkriven

 • Sigurnosni stručnjak Karsten Hahn otkrio je novi zlonamjerni ransomware/screenlocker sadržaj zvan Krakatowis.

Top
More in Novosti
Istraživanje pokazalo kako korisnici ne brinu o sigurnosti njihovih usmjernika

Nedavno istraživanje na uzorku od 2,205 korisnika pokazalo je kako većina ljudi ne zna kako ažurirati ugrađeni softver usmjernika (engl....

Close