You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #28

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #28

13. listopada 2018. godine

 

Ransomware GandCrab redizajnirao je stranicu za plaćanje

Sigurnosni stručnjak Damian1338 primijetio je kako je GandCrab napravio veliki redizajn web stranice za plaćanje.

 

 

Otkriven ransomware EbolaRnsmwr

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware u stadiju razvoja naziva EbolaRnsmwr koji dodaje nastavak .101 te je temeljen na ransomwareu HiddenTear.

 

 

Nova inačica ransomwarea Dharma

Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novu inačicu ransomwarea Dhamra/Crysis koja dodaje nastavak .[mixon.constantine@aol.com].gamma. Poruka za otkupninu glasi: „all your data has been locked us You want to return? write email mixon.constantine@aol.com or mclainmelvin@aol.com“. Sigurnosni stručnjak također je objavio video s analizom ransomwarea.

 

 

15. listopada 2018. godine

 

Nova inačica ransomwarea Scarab

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea Scarab koja dodaje nastavak .DD šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RETURN FILES.TXT.

 

Otkriven novi ransomware Crypton

Sigurnosni stručnjak GrujaRS otkrio je novi ransomware naziva Crypton koji ostavlja poruku s uputama za otkupninu naziva README.TXT.

 

Nova inačica ransomwarea CryptoConsole

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea CryptConsole-3 koja ne dodaje nastavak šifriranim datotekama te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva README.txt.

 

 

16. listopada 2018. godine

 

Novi ransomware District

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novi ransomware koji dodaje nastavak .ctrlalt@cock.li.district šifriranim datotekama te ostavlja poruku s uputama za otkupninu naziva READ_IT.district.

Nova inačica ransomwarea Scarab

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea Scarab koja dodaje nastavak .yourhope@airmail.cc te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

 

Nova inačica ransomwarea EquationDrug

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novi ransomware koji dodaje nastavak .katyusha te dodaje datoteku s uputama za otkupninu naziva _how_to_decrypt_you_files.txt. Antivirusni program Kaspersky ovaj ransomware detektira kao inačicu ransomwarea EquationDrug.

 

 

Nova inačica ransomwarea Matrix

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea Matrix koja dodaje nastavak .THDA te ostavlja datoteku s uputama za otkupninu naziva !README_THDA!.rtf.

 

17. listopada 2018. godine

 

Autori ransomwarea GandCrab objavili su ključeve za dešifriranje za žrtve iz Sirije

Na objavi na podzemnom forumu za hakere i kibernetičke kriminalce, autori ransomwarea GandCrab objavili su ključeve za dešifriranje za žrtve iz Sirije.

 

 

Otkriven ransomware Birbware

MalwareHunterTeam otkrio je novi ransomware nazvan Birbware koji dodaje nastavak .birbb šifriranim datotekama. Ransomware navodi kako žrtve mogu dobiti besplatan ključ za dešifriranje kontaktiranjem autora ransomwarea preko aplikacije Discord.

 

 

19. listopada 2018. godine

 

Ransomware se lažno predstavlja kao alat za dobavljanje virtualnog novca vBucks u računalnoj igri Fortnite

MalwareHunterTeam otkrio je lažni ransomware koji se predstavlja kao alat za dobavljanje virtualnog novca vBucks u računalnoj igri Fortnite.

 

Top
More in Novosti
AWS FreeRTOS bugovi dozvoljavaju kompromitaciju IoT uređaja

Sigurnosni su stručnjaci otkrili kako je popularni IoT real-time operacijski sustav, FreeRTOS, pun ozbiljnih ranjivosti koji zlonamjerni korisnici mogu iskoristiti...

Close