You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #33

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #33

17. studenog 2018. godine

Analiza ransomwarea – Video statičke analize za početnike

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie napravio je video zapis u kojem prikazuje kako je izveo statičku analizu nad uzorkom ransomwarea.

Otkriven ransomware Vapor

MalwareHunterTeam otkrio je ransomware nazvan Vapor koji nazivima šifriranih datoteka dodaje nastavak .Vapor. Ovaj će ransomware izbrisati šifrirane datoteke ako otkupnina nije plaćena na vrijeme.

 

 

Otkriven ransomware EnyBenyHorsuke

Sigurnosni stručnjak GrujRS otkrio je ransomware nazvan EnyBenyHorsuke koji nazivima šifriranih datoteka dodaje nastavak .Horsuke.

 

 

18. studenog 2018. godine

Nova inačica ransomwarea Dharma nazvana .fire

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .fire.

 

19. studenog 2018. godine

Nova inačica ransomwarea STOP

Sigurnosni stručnjak Emmanuel_ADC-Soft otkrio je inačicu ransomwarea STOP koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .INFOWAIT i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva !readme.txt.

 

 

 

21. studenog 2018. godine

Navodno, antivirusni softver Dr.Web može dešifrirati ransomware DCRTR

Prema izvješćima, antivirusni softver Dr. Web može dešifrirati ransomware DCRTR.

Otkriven ransomware DeLpHiMoRix

Sigurnosni stručnjak Petrovic otkrio je ransomware nazvan DeLpHiMoRix.

 

 

22. studenog 2018. godine

Aktivna distribucija ransomwarea Aurora/Zorro

Nova inačica ransomwarea koji je počeo s distribucijom na ljeto 2018. godine postaje sve aktivnija. Ova se inačica trenutno naziva ransomware Zorro, dok je u prošlosti bila poznata pod nazivom ransomware Aurora.

 

 

Nova inačica ransomwarea Scarab naziva CRYPTO

Sigurnosni stručnjak Emmanuel_ADC-Soft otkrio je novu inačicu ransomwarea Scarab koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .CRYPTO i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

 

Nova inačica ransomwarea STOP

Sigurnosni stručnjak Marcelo Rivero otkrio je novu inačicu ransomwarea STOP koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .PUMA i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva !readme.txt.

 

 

Nova inačica ransomwarea Everbe

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu ransomwarea Everbe koja šifriranim datotekama dodaje nastavak .[yoursalvations@protonmail.ch].neverdies@tutanota.com i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva !=How_recovery_files=!.html.

 

 

 

23. studenog 2018. godine

Nove inačice ransomwarea DelphiMorix referenciraju se na istraživače ransomwarea

Uočene su nove inačice ransomwarea DelphiMorix koje šifriranim datotekama dodaju nastavke .demonslay335_you_cannot_decrypt_me! i .malwarehunterteam.

 

 

Top
More in Novosti
Objavljen je dokument “Smjernice za dostavu obavijesti o incidentima sa znatnim učinkom operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga”

Smjernice su izrađene i objavljene u skladu sa Zakonom o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga (NN...

Close