You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #5

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #5

5. svibnja 2018. godine

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Jigsaw

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Jigsaw koja dodaje nastavak .hac šifriranim datotekama.

Vijetnamski zlonamjerni ransomware sadržaj traži korisnike da dodaju sredstva na račun mobilnog telefona

Sigurnosni stručnjak Bart proučavao je BKRansomware, vijetnamski zlonamjerni ransomware sadržaj koji korisnike traži da pošalju novac na račun napadačevog mobilnog telefona.

 

 

Nova inačica MMM zlonamjernog ransomware sadržaja

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je novu inačicu  MMM zlonamjernog ransomware sadržaja koja koristi nastavak .MMM te datoteku s porukom za otkupninu pod nazivom GET_YOUR_FILES_BACK.html.

 

 

 

6. svibnja 2018. godine

Nova horsia@airmail.cc inačica Scarab zlonamjernog ransomware sadržaja

Korisnik foruma BleepingComputer objavio je temu o novoj inačici Scarab zlonamjernog ransomware sadržaja koja dodaje nastavak .horsia@airmail.cc šifriranim datotekama.

 

7. svibnja 2018. godine

SynAck zlonamjerni ransomware sadržaj koristi tehniku process dopplegänging

Nedavno je otkrivena nova i unaprijeđena inačica SynAck zlonamjernog ransomware sadržaja koja prema sigurnosnim stručnjacima koristi tehniku process doppelgänging.

Nova inačica Matrix zlonamjernog ransomware sadržaja

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu Matrix zlonamjernog ransomware sadržaja koja koristi datoteku s porukom za otkupninu pod nazivom #What_Wrong_With_Files#.rtf. Matrix ne dodaje nastavke datotekama.

 

 

 

PSCrypt zlonamjerni ransomware sadržaj ponovno aktivan

U ovom članku sigurnosni stručnjak Bart opisuje kako je PSCrypt zlonamjerni ransomware sadržaj ponovno aktivan.

 

 

 

8. svibnja 2018. godine

FBI: broj prigovora na zlonamjerni ransomware sadržaj smanjen u 2017. godini

Broj ljudi koji su prijavili zaraženost računala zlonamjernim ransomware sadržajem smanjen je u prošloj godini, prema godišnjem izvještaju FBI-a  o Internet kriminalu.

 

9. svibnja 2018. godine

RansomAES zlonamjerni ransomware sadržaj otkriven

MalwareHunterTeam otkrio je novi zlonamjerni ransomware sadržaj zvan RansomAES koji dodaje nastavak .RansomAES na šifrirane datoteke te koristi datoteku s porukom za otkupninu naziva READ ME.txt.

 

 

 

10. svibnja 2018. godine

Objavljena GandCrab inačica 3.0.1

Sigurnosni stručnjak Jawe otkrio je kako je objavljena GandCrab inačica 3.0.1, koja više ne uključuje pozadinsku sliku radne površine i automatsko pokretanje.

Nova inačica Matrix zlonamjernog ransomware sadržaja

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu Matrix zlonamjernog ransomware sadržaja koja zapisuje informacije o događajima u konzolu te koristi nastavak [RestoreFile@qq.com].MTXLOCK i datoteku s uputama za otkupninu naziva #Decrypt_files_ReadMe#.rtf.

 

 

 

11. svibnja 2018. godine

Facebook zlonamjerni ransomware sadržaj otkriven

Sigurnosni stručnjak Leo otkrio je zlonamjerni ransomware sadržaj zvan Facebook Ransomware koji dodaje nastavak .Facebook šifriranim datotekama.

 

Top
More in Novosti
Otkrivena ranjivost u PGP programu za šifriranje

Grupa europskih istraživača za računalnu sigurnost izdala je upozorenje o nekoliko ranjivosti koje zahvaćaju korisnike PGP i S/MIME alata. Electronic...

Close