You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #60

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #60

25. svibnja 2019. godine

 

Novi ransomware GottaCry u razvoju

Sigurnosni stručnjaci iz MalwareHunterTeama pronašli su novi ransomware u razvoju naziva GottaCry.

 

Pronađen ransomware SysFrog

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je ransomware koji dodaje nastavak .sysfrog šifriranim datotekama i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva how_to_decrypt.txt.

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva QBX

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .qbx šifriranim datotekama.

 

27. svibnja 2019. godine

 

Nova inačica ransomwarea STOP Djvu naziva Mogera

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .mogera šifriranim datotekama.

28. svibnja 2019. godine

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva ZOH

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .zoh šifriranim datotekama.

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva BEETS

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek pronašao je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .beets šifriranim datotekama.

 

Nova inačica ransomwarea STOP Djvu naziva Rezuc

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .rezuc šifriranim datotekama.

 

Novi ransomware Eris

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je novi ransomware koji dodaje nastavak .ERIS i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva @ READ ME TO RECOVER FILES @.txt.

 

Nova inačica ransomwarea GlobeImposter

Sigurnosni stručnjak GrujaRS pronašao je novu inačicu ransomwarea GlobeImposter koja dodaje nastavak .LotR i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva NEW_WAVE.html.

 

29. svibnja 2019. godine

 

Ransomware NMoreira napada MBR tokom pokretanja računala

Sigurnosni stručnjak Dave Logue pronašao je inačicu ransomwarea NMoreira koji napada MBR (engl. Master Boot Record).

 

 

30. svibnja 2019. godine

 

Lažni ransomware WannaCry

Sigurnosni stručnjaci iz MalwareHunterTeama pronašli su ransomware koji se lažno predstavlja kao ransomware WannaCry i izgleda kao da je riječ o šali, školskoj zadaći ili da je jednostavno razvijen iz zabave.

 

 

Nova inačica ransomwarea Dharma naziva Harma

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je novu inačicu ransomwarea Dharma koja dodaje nastavak .harma šifriranim datotekama.

 

Ažuriran program za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie ažurirao je svoj alat za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu kako bi podržavao offline ključeve za inačice koje koriste nastavke .skymap, .mogera, odnosno .rezuc.

 

Uočen novi ransomware Buran

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je novi ransomware na online servisu ID-Ransomware koji koristi nešto što izgleda poput GUID-a za nastavak, npr. .3674AD9F-5958-4F2A-5CB7-F0F56A8885EA. Također, ostavlja i ucjenjivačku poruku naziva !!! YOUR FILES ARE ENCRYPTED !!!.TXT.

 

31. svibnja 2019. godine

 

Ransomware Sodinokibi širi se putem spam poruka e-pošte koje se predstavljaju kao da su obavijest o ovrsi

Spam kampanja koja napada njemačke žrtve aktivno širi ransomware Sodinokibi putem poruka e-pošte koje se pretvaraju da su obavijesti o ovrsi, a sadrže zlonamjerni privitak.

 

 

Ransomware Maze tvrdi kako vrsta računala određuje iznos otkupnine

Inačica ransomwarea Maze, poznata kao ransomware ChaCha, uočena je kako se širi preko exploit alata (engl. exploit kit) Fallout. Zanimljiva značajka ovog ransomwarea je to što tvrdi da će se iznos otkupnine razlikovati ovisno o tome je li žrtva kućno računalo, poslužitelj ili radna stanica.

 

 

Nova inačica ransomwarea STOP Djvu naziva Stone

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .stone šifriranim datotekama.

 

Nova inačica ransomwarea RotorCrypt

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea RotorCrypt koja dodaje nastavak !__prontos@cumallover.me__.bak.

 

Top
More in Novosti
[UPOZORENJE] LAŽNA UCJENJIVAČKA “SCAM” PORUKA

Posljednjih nekoliko dana zabilježen je povećan broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve.   Metodu...

Close