You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #71

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #71

11. kolovoza 2019. godine

Fotoaparat Canon DSLR zaražen ransomwareom „putem zraka“

Ranjivosti protokola za prijenos slike koji se koristi na digitalnim fotoaparatima omogućile su sigurnosnom stručnjaku da zarazi fotoaparat Canon EOS 80D DLRS putem kompromitirane WiFi veze.

 

 

Nova inačica ransomwarea Cry36/Nemesis

Sigurnosni stručnjak M. Shahpasandi pronašao je novu inačicu ransomwarea Cry36/Nemesis koja dodaje nastavak .id_*********_.WECANHELP i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva _RESTORE FILES_.txt.

 

 

Nova inačica ransomwarea Relock

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea Relock koja ostavlja ucjenjivačke poruke naziva FIX_Instructions.txt, odnosno FIX_Instructions.hta.

 

 

12. kolovoza 2019. godine

Nove inačice ransomwarea STOP naziva Krusop, odnosno Mtogas

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je nove inačice ransomwarea STOP Djvu koje dodaju nastavke .krusop, odnosno mtogas.

 

Ažuriran program za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie ažurirao je svoj alat za dešifriranje ransomwarea STOP Djvu kako bi podržavao offline ključeve za inačice koje koriste nastavke .cosakos, .nvetud, .kovasoh, .brusaf, .londec, odnosno .krusop.

 

13. kolovoza 2019. godine

Nova inačica ransomwarea STOP naziva Nasoh

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .nasoh.

 

Intervju sa sigurnosnim stručnjakom Fabianom Wosarom iz Emsisofta

Aviva Zacks, novinarka portala Safety Detectives, naučila je sve o tome kako je mladi dječak, očaran računalnim virusima, postao zvijezda kibernetičke sigurnosti. Pročitajte naš intervju s Fabianom Wosarom, tehničkim direktorom tvrtke Emsisoft.

 

Nova inačica ransomwarea STOP naziva Coharos

Sigurnosni stručnjak M. Shahpasandi pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .coharos šifriranim datotekama.

 

14. kolovoza 2019. godine

Nova inačica ransomwarea STOP naziva Nacro

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .nacro.

 

Ukrali su vam datoteke, ali ne morate platiti otkupninu

Nedostatak svijesti javnosti može biti jedan od razloga za to što su žrtve ransomware napada u SAD-u često voljne platiti napadačima otkupninu kako bi vratile kontrolu nad svojim datotekama i računalnim sustavima. Samo u lipnju su dva grada u Floridi, Riviera Beach i Lake City, pristale platiti otkupninu u bitcoinu u iznosu od otprilike $600.000, odnosno $460.000. Većinu iznosa za oba grada platit će njihove osiguravajuće kuće.

 

15. kolovoza 2019. godine

Nova inačica ransomwarea Dont Worry naziva Plague17

Sigurnosni stručnjak Alex Svirid otkrio je novu inačicu ransomwarea Dont_Worry naziva Plague17 koja mijenja naziv datoteke u [16 heksadekadskih brojeva]>.PLAGUE17-[16 heksadekadskih brojeva] i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva PLAGUE17.txt.

 

Nova inačica ransomwarea GonnaCry naziva LuckyJoe

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu ransomwarea GonnaCry naziva LuckyJoe koja dodaje nastavak .GNNCRY i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva  GNNCRY_Readme.

 

 

16. kolovoza 2019. godine

Nova inačica ransomwarea Aurora naziva Dragon

Sigurnosni stručnjak Jack otkrio je novu inačicu ransomwarea Aurora koja dodaje nastavak .locked i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva #DECRYPT_MY_FILES#.txt.

 

 

Nova inačica ransomwarea STOP naziva Pedro

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie pronašao je novu inačicu ransomwarea STOP Djvu koja dodaje nastavak .pedro.

 

Emsisoft ažurirao alat za dešifriranje ransomwarea Aurora

Tvrtka Emsisoft ažurirala je svoj alat za dešifriranje datoteka šifriranih ransomwareom Aurora kako bi podržao inačicu Dragon koja koristi nastavak .locked.

 

Top
More in Novosti
ESET objavio analizu phishing kampanje usmjerene na područje Balkana

Phishing kampanja, na koju smo upozoravali naše korisnike u studenom 2017. godine, dio je veće kampanje koja je prema izvještaju...

Close