You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #73

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #73

27. kolovoza 2019. godine

 

Izvješće tvrtke McAfee razotkriva ponovnu pojavu ransomwarea

McAfee Labs je u prvom kvartalu 2019. godine uočio 504 nove prijetnje po minuti, zaključio da povrede sigurnosti podataka (engl. data breaches) olakšavaju napade na velike organizacije i da se većina ciljanih napada oslanjalo na žrtvino nesvjesno sudjelovanje.

 

28. kolovoza 2019. godine

 

Ransomware napad na javne škole u Wolcottu

Krajem prošle školske godine školski računalni sustav u Wolcottu napadnut je ransomwareom i zatražena je otkupnina, navode službenici. Počinje nova školska godina, a okrug pokušava oporaviti svoja računala kako bi se nesmetano nastavilo s nastavom.

 

Državne i lokalne samouprave sve češće postaju mete ransomware napada

Više od 70 državnih i lokalnih samouprava napadnuti su ransomwareom u 2019. godini. Najčešće skupine ransomwarea koje se koriste u napadima na vlade su Ryuk, SamSam, LockerGoga i RobbinHood. Sigurnosni stručnjak Fleming Shi istaknuo je kako su poruke e-pošte najčešći vektor napada za ove skupine ransomwarea.

 

Kibernetički kriminal: ransomware napadi su se više no udvostručili ove godine

Kibernetički kriminalci okrenuli su se novim oblicima zlonamjernog softvera za šifriranje datoteka i dodatnim tehnikama napada, što je rezultiralo tim da su zlonamjerne kampanje unosnije no ikad prije.

 

29. kolovoza 2019. godine

 

Stotine stomatoloških ordinacija oštećeno ransomware napadom

Ransomware napad oštetio je oko 400 stomatoloških ordinacija u SAD-u. Stomatolozi nemaju pristup zdravstvenim kartonima pacijenata, ugovorenim terminima, snimkama rendgena ni knjigovodstvenim zapisima. Oko 100 ordinacija uspješno se oporavilo, a ustanovljeno je da je riječ o ransomwareu iz skupine Sodinokibi.

 

Baltimore će upotrijebiti $6 milijuna iz fondova za parkove u svrhu oporavka od ransomware napada

Dužnosnici u Baltimoreu odlučili su upotrijebiti $6 milijuna iz fondova za parkove i javne ustanove kako bi platili oporavak od ransomware napada koji je tjednima paralizirao grad. Gradska komisija u srijedu je izglasala korištenje sredstava za oporavak i „jačanje“ okoliša u ove svrhe, izvještava Baltimore Sun.

 

30. kolovoza 2019. godine

 

Ransomware napad na škole u North Lamaru

Ransomware napad sinoć je pogodio škole u North Lamaru, a službenici rade na otklanjanju problema. Direktorica tehnologije Glenda Parson izjavila je kako se napad dogodio oko 20 sati u četvrtak.

 

Pogled na izrazito profitabilan posao ransomwarea Sodinokibi

Relativno nov na sceni ransomwarea, Sodinokibi je već zaradio impresivan profit svojim administratorima i partnerima. Neke žrtve su platile čak $240.000, dok je zaraza mreže u prosjeku zaradila $150.000.

 

Top
More in Novosti
Stomatolozi u SAD-u na udaru ransomwarea!

Stotine stomatoloških ordinacija u Sjedinjenim Američkim Državama našlo se ovoga tjedna pod udarom zlonamjernog ransomware sadržaja. Ovaj je incident još...

Close