You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #85

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #85

24. studenog 2019. godine

Školski okrug Livingston u New Jerseyu napadnut ransomwareom

 

Učenici školskog okruga Livingston u New Jerseyu zasigurno su sretni zbog dva sata odgođenog sutrašnjeg početka nastave. Nažalost, ovo kašnjenje nije zbog snijega, već ransomware napada od kojeg se okrug još uvijek oporavlja. Prema poruci e-pošte koja je roditeljima poslana u petak, okrug je napadnut 21. studenog 2019.

 

25. studenog 2019. godine

 

Ransomware NextCry: Novi ransomware šifrira Nextcloud datoteke

„Ransomware već gotovo dva desetljeća predstavlja prijetnju poduzećima svih oblika i veličina, kao i pojedincima. Prema izvješću tvrtke Cybersecurity Ventures, očekivano je da će šteta koju je nanio ransomware premašiti $8 milijardi samo u 2018. godini. Posljednjih godina svjedoci smo najštetnijim ransomware napadima poput WannaCry, NotPetyja, TeslaCrypt, SimpleLocker i još puno njih. Nedavno se pojavio novi ransomware poznat pod nazivom NextCry koji napada Nextcloud softver za razmjenjivanje datoteka. Ransomware je dobio ime po nastavku koji dodaje nazivima šifriranih datoteka. Nextcloud je jedna od najčešće korištenih platformi za razmjenjivanje datoteka i kolaboraciju koju pokreću Linux poslužitelji.“

 

Hakeri zahtijevaju $14 milijuna otkupnine od staračkih domova nakon ransomware napada

Tvrtka koja pruža tehnološke usluge više od 100 staračkih domova diljem SAD-a, Virtual Care Provider, žrtva je ransomware napada, a hakeri zahtijevaju $14 milijuna otkupnine kako bi im vratili pristup poslužiteljima.

 

26. studenog 2019. godine

 

Novi ransomware DeathRansom polagano gradi imidž

Novi ransomware naziva DeathRansom započeo je klimavo, ali sad je riješio probleme i počeo sa zarazom žrtava i šifriranjem njihovih podataka. Kad se ransomware DeathRansom prvi put distribuirao, pretvarao se da šifrira datoteke, no istraživači i korisnici otkrili su da mogu samo ukloniti dodani .wctc nastavak i datoteke su ponovno postale upotrebljive.

 

 

27. studenog 2019. godine

 

Ransomware zaključao medicinske podatke kliničkog centra Great Plains Health

Klinički centar Great Plains Health oporavlja se od ransomware napada koji je pogodio njihovu mrežu početkom tjedna i prisilio ih na povratak na papir i olovku u obavljanju svakodnevnog rada. Napad se dogodio u ponedjeljak, oko 19 sati i IT odjel je radio cijelu noć kako bi reducirao utjecaj na zdravstvene usluge.

 

Ransomware Ryuk natjerao sigurnosnu tvrtku Prosegur na isključenje mreže

Španjolska multinacionalna sigurnosna tvrtka Prosegur danas je izjavila da je postala žrtva kibernetičkog incidenta koji je omeo rad njihove telekomunikacijske platforme. Tvrtka je ograničila komunikaciju sa svojim klijentima kako bi se izbjegla propagacija zlonamjernog softvera.

 

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #84

18. studenog 2019. godine Vlada u Loiusiani prekinula s radom nakon ransomware napada Državna vlada Louisiane danas je napadnuta ransomwareom,...

Close