You are here
Home > Novosti > Pregled tjednih novosti o zlonamjernom ransomware sadržaju #89

Pregled tjednih novosti o zlonamjernom ransomware sadržaju #89

Datum objave novosti2020-01-01

24. prosinca 2019. godine

Telemarketinška tvrtka u Sherwoodu privremeno zatvorena zbog ransomware napada

Agencija za telefonsku prodaju u Sherwoodu neočekivano je prestala s radom, ostavljajući 300 zaposlenika bez posla nekoliko dana prije Božića. U pismu koje je poslala zaposlenicima, direktorica tvrtke Heritage Sandra Franecke objasnila je da su njihovi poslužitelji napadnuti  ransomwareom i da se otad, iako su platili otkupninu, nisu uspjeli u potpunosti oporaviti od napada.

 

Ransomware Maze objavio datoteke ukradene gradu Pensacoli

Akteri koji stoje iza ransomwarea Maze objavili su 2GB podataka koji su navodno ukradeni gradu Pensacoli za vrijeme ransomware napada koji se dogodio ranije ovog mjeseca.

 

26. prosinca 2019. godine

Ransomware Ryuk prestao šifrirati tipične direktorije operacijskog sustava Linux

Objavljena je nova inačica ransomwarea Ryuk koja namjerno izbjegava šifriranje direktorija koji se uobičajeno nalaze na operacijskim sustavima *NIX.

 

27. prosinca 2019. godine

Ransomware napad na pružatelja IT usluga Synoptek

Synoptek, kalifornijska tvrtka koja pruža usluge pohranjivanja u oblaku i upravljanje informatičkim uslugama za više od tisuću klijenata diljem svijeta, ovaj tjedan pretrpila je ransomware napad koji je poremetio poslovanje mnogih njegovih klijenata, navodi izvor. U nastojanju da što prije nastavi s poslovanjem, tvrtka je navodno platila otkupninu.

 

Potraga za ransomwareom Charmant

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie u potrazi je za ransomwareom koji dodaje nastavak .charmant i ostavlja ucjenjivačku poruku naziva #RECOVERY#.txt.

 

30. prosinca 2019. godine

Američka obalna straža otkrila zarazu ransomwareom Ryuk u pomorskom postrojenju

Zaraza ransomwareom Ryuk isključila je pomorsko postrojenje na više od 30 sati, izjavila je obalna straža SAD-a (engl. US Coast Guard) u svom sigurnosnom biltenu objavljenom prije Božića. Iako nisu htjeli reći o kojem je postrojenju riječ, dužnosnici obalne straže izjavili su da vjeruju da je vektor napada bila zlonamjerna poruka e-pošte poslana jednom od zaposlenika postrojenja.

 

 

Top
More in Novosti
Pregled tjednih novosti o zlonamjernom ransomware sadržaju #88

14. prosinca 2019. godine Najveći bolnički sustav u New Jerseyu prisiljen platiti otkupninu nakon kibernetičkog napada „Najveći bolnički sustav u...

Close