You are here
Home > Novosti > PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #9

PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #9

2. lipnja 2018. godine

 

Otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj CryBrazil

MalwareHunterTeam otkrio je zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan CryBrazil koji dodaje nastavak .crybrazil šifriranim datotekama. Zlonamjerni ransomware sadržaj koristi lijepo dizajnirane upute za otkupninu.

 

4. lipnja 2018. godine

 

Nova Magniber kampanja je u tijeku

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie primijetio je novu kampanju zlonamjernog ransomware sadržaja Magniber koja cilja Južnu Koreju.

 

 

Otkriven je novi destruktivan zlonamjerni ransomware sadržaj Pedcont

Sigurnosni stručnjak Leo pronašao je novi destruktivni zlonamjerni ransomware sadržaj nazvan Pedcont koji tvrdi kako je šifrirao datoteke jer je korisnik pristupio ilegalnom sadržaju na dubokom Webu. Zaslon se tada zacrni te ne reagira.

 

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab nazvana DiskDoctor

Sigurnosni stručnjak Amigo-A pronašao je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Scarab nazvanu DiskDoctor koja dodaje nastavak .DiskDoctor šifriranim datotekama te dodaje datoteku s uputama za otkupninu naziva HOW TO RECOVER ENCRYPTED FILES.TXT.

 

 

5. lipnja 2018.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja XiaoBa koristi pozadinu s Hitlerom

MalwareHunterTeam pronašao je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja XiaoBa koja dodaje nastavak .AdolfHitler šifriranim datotekama te datoteku s uputama za otkupninu naziva # # DECRYPT MY FILE # #.bmp.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie uočio je još jednu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole koja koristi adresu e-pošte xser@tutanota.com. Žrtve zlonamjernog ransomware sadržaja mogu ga kontaktirati za pomoći pri dešifriranju datoteka.

 

6. lipnja 2018.

 

Godine snimaka nadzornih kamera iz policijskih vozila izgubljene u ransomware incidentu u Atlanti

Policijski odjel Atlante izgubio je godine snimaka nadzornih kamera iz policijskih vozila zbog ransomware napada koji je pogodio većinu gradske IT infrastrukture.

 

Otkriven zlonamjerni ransomware sadržaj RedEye

Sigurnosni stručnjak Jakub Kroustek otkrio je zlonamjerni ransomware sadržaj RedEye koji dodaje nastavak .RedEye i briše sadržaj datoteka. RedEye također može promijeniti sadržaj MBR-a sa zaslonom na kojem su podaci za kontaktiranje autora te njegov YouTube kanal.

Također, sigurnosni stručnjak Bart napisao je članak o ovom zlonamjernom ransomware sadržaju u kojem su detalji njegova rada i opis što radi na sustavu korisnika.

Autor zlonamjernog ransomware sadržaja kontaktirao je BleepingComputer te je rekao kako ransomware nije bio namijenjen distribuciji te je nastao samo iz zabave.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Aurora

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie primijetio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Aurora učitanu na  ID Ransomware koja koristi datoteku s uputama za otkupninu naziva #RECOVERY-PC#.txt.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole

ID Ransomware otkrio je još jednu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole koja koristi adresu e-pošte redbul@tutanota.com. Žrtve ovog zlonamjernog ransomware sadržaja mogu kontaktirati sigurnosnog stručnjak Michaela Gillespiea za upute o dešifriranju datoteka.

 

7. lipnja 2018.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole

Sigurnosni istraživač Michael Gillespie otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja CryptConsole koja koristi adresu e-pošte heineken@tuta.io te se šifrirane datoteke još uvijek mogu dešifrirati bez plaćanja otkupnine.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja GlobeImposter

Sigurnosni istraživač GrujaRS otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja GlobeImposter koja koristi nastavak .emilysupp.

 

8. lipnja 2018.

 

Ransomware Princess prodaje se na podzemnim Web stranicama

Sigurnosni istraživač Damian1338 otkrio je kako se ransomware Princess prodaje na Web stranicama koje koriste kriminalci.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja PGPSnippet

 

MalwareHunterTeam otkrio je novu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja PGPSnippet koja dodaje nastavak .digiworldhack@tutanota.com šifriranim datotekama. Žrtve ovog zlonamjernog ransomware sadržaja mogu kontaktirati sigurnosnog stručnjaka Michaela Gillespiea za dešifriranje datoteka.

 

Testna inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Spartacus

Sigurnosni stručnjak Michael Gillespie otkrio je testnu inačicu zlonamjernog ransomware sadržaja Spartacus koja koristi adresu e-pošte example@gmail.com i example1@gmail.com te dodaje nastavak .SF šifriranim datotekama.

 

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Magniber

Nova inačica zlonamjernog ransomware sadržaja Magniber učitana je na  ID Ransomware te dodaje nastvak .ndpyhss šifriranim datotekama.

Top
More in Novosti
„Cyber Europe 2018” – pripremite se za sljedeću kibernetičku krizu

Nacionalni CERT i ove je godine sudjelovao u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018 koju je organizirala Agencija EU-a za kibernetičku...

Close