You are here
Home > Novosti > Hakiran čitač otisaka prstiju na uređaju Samsung Galaxy S10!

Hakiran čitač otisaka prstiju na uređaju Samsung Galaxy S10!

Datum objave novosti2019-04-10

Samsung Galaxy S10 pušten je u prodaju početkom ožujka ove godine na zadovoljstvo korisnika diljem svijeta. Među ostalima, Samsung je posebno isticao novu generaciju sigurnosnih rješenja među kojima je posebno istican novi ultrazvučni čitač otisaka prstiju smješten ispod zaslona samog uređaja. Ova tehnologija je označena kao revolucionarna, a novi je čitač otisaka prstiju donio neke novine kao što su otključavanje mobitela mokrim rukama i potpuna sigurnost korisnika uz tvrdnje kako samo vlasnik može pristupiti uređaju.

 

Međutim, ove hrabre tvrdnje nisu dugo čekale na demantij. Imgur korisnik imena “darkshark” je objavio video u kojem pokazuje kako otključava Samsung Galaxy S10 s replikom svog otiska prsta izrađenom pomoću 3D printera. Štoviše, predložak za izradu lažnog otiska prsta je fotografija vinske čaše na kojem je ostao otisak prsta.

 

“darkshark” navodi kako su mu bila potrebna tri ispisa replike kako bi na koncu dobio otisak koji otključava mobitel jednako kao i njegov vlastiti prst. Doduše, navodi kako je prvog zaboravio na pravi način okrenuti, ali je uvjeren kako u roku od 3 minute može poslati repliku na ispis te u svega 15 minuta ostvariti pristup do uređaja.

 

Doduše, ova je tehnika primjenjiva isključivo na čitače otisaka prstiju nove generacije, dok stara tehnologija ovoj metodi još uvijek uspješno odolijeva.

 

Za sve koji koriste otisak prsta kao jedini sigurnosni mehanizam, možda je vrijeme da razmislite kako dodatno osigurati vaš uređaj!

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #52

31. ožujka 2019. godine   Nova inačica ransomwarea Matrix naziva Plant Sigurnosni stručnjak Stephen DeLucia pronašao je novu inačicu ransomwarea...

Close