You are here
Home > Novosti > [UPOZORENJE] PHISHING KAMPANJA

[UPOZORENJE] PHISHING KAMPANJA

VAŽNO! Zabilježena je phishing kampanja koja zahvaća škole i obrazovne ustanove s ciljem kompromitacije korisničkog računala, a time i krađe povjerljivih podataka sa sustava.

 

Pošiljatelj lažne (phishing) e-mail poruke predstavlja se u ime mail administratora, a u tekstu poruke stoji upozorenje o premašenoj kvoti pohrane koju prenosimo u nastavku:

 


Webmail Aktivacija 4.5GB 0.5GB Premašili ste ograničenje pohrane spremnika kako ga postavlja administrator i nećete moći primati nove poruke e-pošte dok se ne aktivirate.

 

Ponovno aktiviraj klik

 

Pozdrav

 

Ažuriraj tim


 

Poveznica u mailu (Ponovno aktiviraj klik) vodi na phishing stranicu na kojoj se korisnika traži da unese korisničko ime i lozinku. Preslika zaslona lažne stranice nalazi se u nastavku:

 

 

Nacionalni CERT poslao je sve potrebne prijave izvoru incidenta, međutim do deaktivacije phishing domene pozivamo na oprez. Korisnicima se savjetuje da takve poruke brišu iz inboxa i da ne slijede nikakve poveznice, kao da i ostale kolege upozore na aktualnu phishing kampanju.

Top
More in Novosti
PREGLED TJEDNIH NOVOSTI O ZLONAMJERNOM RANSOMWARE SADRŽAJU #20

  18. kolovoza 2018. godine   Trojanski konj AZORult poslužuje ransomware Aurora u kampanji Oktropysa Na kraju srpnja 2018. godine...

Close